27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου (9-10/3) στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καρπενησίου – Με υποψηφιότητες για 5 Όσκαρ (vid)

Δύο ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου Καρπενησίου και το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 θα προβληθεί, στις 8.00 το βράδυ, η δραματική κωμωδία «Τα παιδιά του χειμώνα» (The Holdovers), διάρκειας 133’. Η ταινία του Alexander Payne έχει συγκεντρώσει πέντε υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ.

Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με δύο από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τα παιδιά του Χειμώνα, 133′ (2023)

Σκηνοθεσία: Alexander Payne

Παίζουν: Da’Vine Joy Randolph, Paul Giamatti, Dominic Sessa, Carrie Preston, Gillian Vigman, Brady Hepner

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα προβληθεί η μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Στο στοιχείο τους».

Υπόθεση: Οι κάτοικοι της φωτιάς, του νερού, της γης και του αέρα ζουν μαζί. Η ιστορία μάς μιλάει για τη Φλόγα, μια σκληρή, εύστροφη και φλογερή νεαρή γυναίκα, της οποίας η φιλία με έναν διασκεδαστικό, εύθυμο τύπο που ονομάζεται Νηρέας, την κάνει να αμφισβητεί τις πεποιθήσεις της για τον κόσμο που ζουν.

Στο στοιχείο τους, 103′ (2023)

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ