19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Ευρυτανία. Εκ βάθρων ανανέωση του ψηφοδελτίου με στόχο την επόμενη ημέρα – Τα βιογραφικά των υποψηφίων

Στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα. Οι υποψήφιοι στον νομό Ευρυτανίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πλήρως ανανεωμένο είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρυτανία, που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη εκδήλωση παρουσία του ευρωβουλευτή Κώστα Παπαδάκη. Η ανακοίνωση των υποψηφίων επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων (αρ. φύλλου 1041/1-3/23) που αποκλειστικά είχαν δημοσιεύσει τα ονόματα των τριών υποψηφίων του κόμματος στον νομό. Υποψήφιοι για τις εθνικές εκλογές είναι , κατά αλφαβητική σειρά, οι: Δεσκουράκη Χαρά, Πάζιος Κωνσταντίνος και Παππάς Αθανάσιος.

«Πιστεύω ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης για τον νομό μας. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης που έρχεται να εκφράσει την άλλη Ευρυτανία, την Ευρυτανία του αγώνα (…)», λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Γιώργος Μπακογιώργος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δώσουμε αυτή τη μάχη στο πλάι του λαού μας για τις ανάγκες του, στη σύγχρονη εποχή. Το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο, είναι αγωνιστές τριών διαφορετικών γενιών. Ο σύντροφος Αθανάσιος Παππάς, δοκιμασμένος, 63 ετών, ο σύντροφος Κώστας Πάζιος, δικηγόρος μάχιμος εδώ στο Καρπενήσι και η συντρόφισσα, η Χαρά Δεσκουράκη, από τους Στάβλους, που εργάζεται και ζει στην Αθήνα», αναφέρει.

Τα στελέχη του ΚΚΕ Ευρυτανίας προχώρησαν σε μια γενναία, εκ βάθρων ανανέωση του ψηφοδελτίου στην Ευρυτανία, με στόχο να συμβαδίσουν με τις σύγχρονες ανάγκες και να αυξήσουν την επιρροή του κόμματος σε μεγαλύτερες λαϊκές μάζες. Το 2019, το ΚΚΕ είχε λάβει 398 ψήφους και ποσοστό 2,79%, ενώ στα ίδια επίπεδα είχε κινηθεί και στις εθνικές εκλογές του 2015. Ενόψει των επερχόμενων εκλογών, κάθε ψήφος που θα κερδίσει από πολίτες που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα των ψηφοφόρων του κόμματος, αποτελεί σημαντικό κέρδος και επί της ουσίας στήριξη στη γραμμή που έχει χαράξει, λένε κύκλοι του τοπικού ΚΚΕ.

Τα βιογραφικά

Η Δεσκουράκη Χαρά του Κωνσταντίνου και της Παναγιώτας, είναι 27 ετών και κατοικεί στην Παιανία. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Στάβλους Ευρυτανίας (μητέρα) και Κάρυστο Εύβοιας από πατέρα. Είναι πτυχιούχος χημικός του Τμήματος Χημείας στο ΕΚΠΑ. Δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Έχει εργαστεί σε ιατρείο, στον ποιοτικό έλεγχο φαρμάκων σε φαρμακοβιομηχανία και στο ΙΦΕΤ, και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος φαρμακείου. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, από τα φοιτητικά χρόνια. Εκλεγμένη στο ΔΣ της ΟΓΕ Παιανίας-Γλυκών Νερών. Έχει υπάρξει υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση το 2019, στον δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών. Δραστηριοποιείται ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σταβλιωτών και φίλων «Η Αγία Παρασκευή». Έχει ενεργό ρόλο στο περιβαλλοντικό κίνημα.

Ο Πάζιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 40 ετών. Κατάγεται από τα Τοπόλιανα Ευρυτανίας, όπου σήμερα ζουν οι γονείς του, Πέτρος και Αγγελική. Έχει σπουδάσει Φιλολογία και Νομικά. Ασκεί δικηγορία από το 2011 στην Αθήνα, με θητεία στο δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου, Φραγκίσκου Ραγκούση. Από το 2014 ζει στο Καρπενήσι, όπου συνεχίζει να ασκεί δικηγορία. Ασχολήθηκε και έφερε σε πέρας σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, όπως εργατικές διεκδικήσεις εφτά απλήρωτων καθαριστριών του νοσοκομείου Καρπενησίου, εγκληματικές πράξεις σε βάρος ανήλικων, παραβατικότητα εξαρτημένων ατόμων κ.λ.π. Έχει βοηθήσει, νομικά, αφιλοκερδώς, ευάλωτους ανθρώπους. Μέλος της ΚΝΕ από τα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική Αθηνών, και δραστήριο μέλος της Πανσπουδαστικής και του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής. Ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Έχει τοποθετηθεί δημόσια για ζητήματα του νομού, (παιδεία, υγεία, ανεργία, πληθυσμιακή αποψίλωση, περιβάλλον, ενέργεια).

Ο Παππάς Αθανάσιος είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ετών 63. Γεννήθηκε στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τέλειωσε και το Λύκειο. Δούλεψε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Εύβοιας από το 1983 έως τη συνταξιοδότησή του και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τον σύλλογο δασκάλων Χαλκίδας. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1976. Για πολλά χρόνια ήταν γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Σήμερα είναι μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς-Εύβοιας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ