24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία. Ανανεωμένο σε ποσοστό 100% το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό – Στόχος η άνοδος των ποσοστών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Αναστασία Γεωργαλή, ο Νίκος Μαρούλης και ο Θανάσης Χαραλαμπόπουλος επιλέχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως οι υποψήφιοι του κόμματος στην Ευρυτανία για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε εγκρίνει τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος για τις εθνικές εκλογές· δεν είχαν ανακοινωθεί τότε οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες, μεταξύ αυτών και η Ευρυτανία. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευρυτανίας του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε τα ονόματα των υποψηφίων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η Αναστασία Γεωργαλή του Ευαγγέλου, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μητέρα του δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή Ευρυτανίας (2007 και 2009) Νάσου Γεωργαλή, ο Νίκος Μαρούλης, δημοτικός υπάλληλος Αγράφων με πολυετή παρουσία στα κοινά του τόπου και ο Θανάσης Χαραλαμπόπουλος, εκπρόσωπος της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ με καταγωγή από το Κρίκελλο, είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ευρυτανία για τις εθνικές εκλογές.

Τα τοπικά στελέχη της παράταξης, σε συνεργασία με την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν στην τριάδα των προσώπων που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το πάλαι ποτέ παντοδύναμο και ισχυρό κόμμα στις κάλπες, με στόχο την ενίσχυση της επιρροής του στην Ευρυτανία.

Το 2019 το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 1.417 ψήφους, ήτοι ποσοστό 9,94%, στην τρίτη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία (48,87%) και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (29,54%). Σε παρόμοια ποσοστά είχε κινηθεί και στις εθνικές εκλογές του 2015 (1.307 ψήφοι και 9,60%), ενώ για τις εκλογές του 2023 στόχος είναι τα διψήφια ποσοστά, λένε ανεπίσημα τα τοπικά στελέχη.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, που ήδη, εδώ και καιρό (αρ. φύλλου 1037/1-2-2023) είχαν δημοσιεύσει το όνομα του Θ. Χαραλαμπόπουλου, ως πρώτου υποψηφίου για τις εθνικές εκλογές και ενώ η αναζήτηση των συνυποψηφίων του βρισκόταν σε εξέλιξη. Λίγες εβδομάδες αργότερα (αρ. φύλλου 1041/1-3-2023), από τη στήλη «Καρφώματα» οι αναγνώστες είχαν ενημερωθεί για τον δεύτερο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον Ν. Μαρούλη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ