20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι “Karpenrobots III”, η Επανάσταση του ’21 & ο Μπότσαρης. Συμμετοχή σε πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα γιορτάζει και τιμά τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, τα δημοτικά σχολεία εξιστορούν τα γεγονότα του ’21 με τρόπο σύγχρονο. Για μία ακόμη χρονιά, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, προσκάλεσε τους μικρούς μαθητές να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να δημιουργήσουν πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους ή/και παιχνίδια.

Η κατηγορία του διαγωνισμού Scratch Advanced: « Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821», που απευθύνεται σε απευθύνεται σε παιδιά 8-15 ετών, έχει και ευρυτανική εκπροσώπηση, αφού συμμετέχει ομάδα μαθητών Ευρυτανίας – Φθιώτιδας (Εργαστήρι STEM).

Για το έργο των μαθητών, διαβάζουμε:

«Η εκδήλωση του Δήμου Καρπενησίου ‘Μποτσάρεια’ που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα αποτέλεσε την κύρια ιδέα της δημιουργίας του έργου των “Karpenrobots III”.

Ο Μάρκος Μπότσαρης έδωσε την τελευταία του μάχη στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου για να ανακόψει την επέλαση του Μουσταή Πασά. Μόλις είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του στρατηγού της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για να μην δημιουργήσει αντιζηλίες και αποφάσισε μαζί με τον Κίτσο Τζαβέλα να αιφνιδιάσει τους Τούρκους. Οι Τούρκοι ηττήθηκαν αλλά μια σφαίρα βρήκε στο μάτι τον μεγάλο οπλαρχηγό και τον σκότωσε. Τα παλικάρια του τον μετέφεραν στο Μεσολόγγι όπου έγινε η ταφή του.

Ο Δημήτρης από την Λαμία, ο Λεωνίδας και ο Χαραλάμπης από το Καρπενήσι με βοηθούς τον Στέφανο (Καρπενήσι) και τον κ. Νίκο (Λαμία) -όλοι τους μέλη του www.labstem.gr – συνεργάστηκαν αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως και δημιούργησαν ένα διαδραστικό έργο στο scratch για την μάχη αυτή. Συνδύασαν γνώσεις και τεχνικές προγραμματισμού, επεξεργάστηκαν εικόνες, μοιράστηκαν αρχεία και πληροφορίες μέσω κοινόχρηστου φακέλου, δημιούργησαν διαλόγους και ταξίδεψαν με την φαντασία τους 200 χρόνια πίσω στο χρόνο. Στην αρχή υπάρχει παρουσίαση ηρώων και του λογότυπου της ομάδας και στο τέλος ένα κουίζ».

H ψηφοφορία είναι με thumbs up στο παραπάνω βίντεο, μέχρι την Κυριακή.

Δείτε το έργο: https://scratch.mit.edu/projects/510421125/ (απαραίτητη η χρήση μικροφώνου)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ