17 Οκτωβρίου 2021

Ολλανδία: Επιμένει στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από τις 8 Ιανουαρίου

Ολλανδία: Επιμένει στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από τις 8 Ιανουαρίου

Η Ολλανδία δεν αλλάζει απόφαση και παραμένει πιστή στο σχέδιό της για εμβολιασμούς μετά τις 8 Ιανουαρίου.

«Οι περισσότερες χώρες επέλεξαν να κάνουν συμβολικές πρώτες ενέσεις, έκανα μια σαφή επιλογή να μην το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ντε Γιονγκ σε δημοσιογράφους.

«Φυσικά θα ήθελα να είμαστε στους πρώτους, αλλά προβήκαμε σε υπεύθυνες επιλογές», συμπλήρωσε. Ο υπουργός Υγείας στην Ολλανδία δέχθηκε κριτική για την τοποθέτησή του ότι ήταν αδύνατο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί νωρίτερα από τον επόμενο μήνα, καθώς, όπως είπε, οι τοπικές υγειονομικές αρχές δεν ήταν έτοιμες για νωρίτερη έναρξη επειδή τα απαραίτητα συστήματα πληροφορικής δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

Τα κρούσματα της νόσου στην χώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, παρά ένα σκληρό lockdown κατά το οποίο όλα τα σχολεία και πολλά καταστήματα έκλεισαν στις αρχές του μήνα. Μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Οκτωβρίου.

Δεκάδες νοσοκομεία προειδοποίησαν σήμερα ότι θα αναγκαστούν να αναβάλουν κρίσιμες επεμβάσεις και θεραπείες για να αντιμετωπίσουν έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών της Covid-19.

Η ολλανδική εθνική ένωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε επιλογές μεταξύ ζωής και θανάτου από τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται με την νόσο αυξήθηκε περισσότερο από 60% αυτό το μήνα και ανέρχεται σε 2.714 σήμερα.

Πάνω από 9.500 νέες μολύνσεις του νέου κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα, με το σύνολο αυτών από την έναρξη της πανδημίας να φτάνει σε 787.300. Επίσης, 11.323 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ολλανδία: Επιμένει στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από τις 8 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ