2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων για την τραγωδία στα Τέμπη

Το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων, αντικατοπτρίζει τη βαθιά θλίψη και την οργή για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Αυτή η τραγωδία, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, έχει αφήσει ένα βαθύ σημάδι στην κοινωνία και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, καθώς και τη διαδικασία αντιμετώπισης και πρόληψης τέτοιων ατυχημάτων.

Η καταγγελία για τη φερόμενη συγκάλυψη και τη μη απόδοση ευθυνών εκφράζει μια ευρύτερη ανησυχία για τη διαφάνεια και την ευθύνη στη διαχείριση των δημοσίων υπηρεσιών. Η απαίτηση για αποκάλυψη των αιτιών της τραγωδίας και την τιμωρία των υπευθύνων αντικατοπτρίζει την έντονη ανάγκη για δικαιοσύνη, αποζημίωση και εγγυήσεις ότι τέτοια γεγονότα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Το δημοτικό συμβούλιο, μέσα από αυτό το ψήφισμα, εκφράζει τη συμπαράσταση του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει την ανάγκη για απάντηση στα πολλά εκκρεμή ερωτήματα που προκύπτουν όσον αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία των σιδηροδρόμων, καθώς και την προαγωγή ενός περιβάλλοντος όπου οι πολιτικές ευθύνες αναλαμβάνονται και οι παρατυπίες διορθώνονται με τρόπο που εξυπηρετεί το κοινό καλό και τη δημόσια ασφάλεια.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

“Το έγκλημα των Τεμπών, αυτή η τραγωδία που μας συγκλόνισε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και που η χθεσινή μέρα αποτέλεσε τη μαύρη επέτειο μνήμης, ένα χρόνο μετά παραμένει στάσιμο χωρίς καμία δικαίωση για αυτές τις 57 ψυχές που τόσο άδικα χάθηκαν. 

Οι διεργασίες της εξεταστικής επιτροπής έχουν ολοκληρωθεί όμως η συγκάλυψη και μη απόδοση ευθυνών καλά κρατούν .

Πολλά τα ερωτήματα, πολλά τα γιατί μα ακόμα πιο πολλά και αβάσταχτα τα ουρλιαχτά των μανάδων .

Αβάσταχτος ο πόνος των οικογενειών και των φίλων όλων όσων επιβιβάστηκαν τελικά σε ένα τρένο με προορισμό “κι όπου βγει”

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων εκφράζοντας την κοινωνική διεκδίκηση των απαραίτητων  απαντήσεων αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων εκδίδει το παρόν ψήφισμα και ζητά:

1ον  Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και  οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.

2ον   Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα.”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ