25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ορεινό τρέξιμο / Σε διεθνή αγώνα skyrunning στη Γαλλία έτρεξε η Ζωή Σταμούλη

Σταθερά ανοδική αγωνιστική πορεία καταγράφει η Ζωή Σταμούλη, νεαρή αθλήτρια ορεινού τρεξίματος από το Καρπενήσι· το επιβεβαίωσε και πριν από λίγες ημέρες και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Σταμούλη ταξίδεψε στη Γαλλία και συμμετείχε σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Skyrunning με την ονομασία SkyRace des Matheysins. Έτρεξε σε διαδρομή 25,5χλμ με 1.950μ. θετική υψομετρική διαφορά, σε τερέν με χώμα, λάσπη, χιόνι, αλπικά τοπία και βράχια, με πολλά τεχνικά περάσματα και απαιτητικά σημεία. Απέναντι στην ελίτ του αγωνίσματος κατετάγη στην 27η θέση ανάμεσα σε 65 αθλήτριες, δείχνοντας πως το μέλλον της ανήκει.

«Ο πρώτος μου αγώνας skyrunning είναι γεγονός. Ένας αγώνας που τα είχε όλα: χιόνια, περάσματα με σχοινιά, καταβάσεις και αναβάσεις με σύρματα, τρέξιμο σε κορυφογραμμές, γρήγορες κατηφόρες και πάνω από όλα μεγάλη ασφάλεια στα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής! Είμαι πολύ ευχαριστημένη που κατάφερα και τερμάτισα στην 27η θέση γυναικών ανάμεσα σε κορυφαίες αθλήτριες του ορεινού τρεξίματος (…)», έγραψε, μεταξύ άλλων, μετά τον αγώνα η Σταμούλη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ