23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ορεινό τρέξιμο / Στα… σκαλάκια της Πάρνηθας έτρεξε η Φωτεινή Κολόκα και ανέβηκε στο βάθρο (ΦΩΤΟ)

(ΦΩΤΟ: Η Φ. Κολόκα -δεξιά- στο βάθρο μαζί με τη νικήτρια Μ. Μάλαι – πηγή: Ιουλία Δούνη)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση Red Bull Σκαλάκια 2021 στην Πάρνηθα, ένας συνδυασμός virtual & physical εμπειρίας όπου συμμετείχε -και διακρίθηκε- και η «δικιά μας» Φωτεινή Κολόκα.

Ο φυσικός αγώνας του Red Bull Σκαλάκια 2021 ξεκίνησε στις 10 ώρα, το πρωί του Σαββάτου 5/6, με τους 31 καλύτερους αθλητές να δίνουν το παρών. Οι αθλητές ξεκίνησαν σε τριάδες ανά 30 δευτερόλεπτα, με τις 3 γυναίκες αθλήτριες να ξεκινούν πρώτες τη διαδρομή και με τους πρώτους της κατάταξης να ξεκινούν στο τέλος. Η εκκίνηση είχε στηθεί στην αρχή του μονοπατιού, σχεδόν δίπλα από το τελεφερίκ.

Όλοι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν συγκεκριμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή μέχρι τον τερματισμό η οποία είναι 550 μέτρα δασικός δρόμος + 1250 μέτρα μονοπάτι με συνολική υψομετρική διαφορά 500 μέτρα .

Ο όλος σχεδιασμός προσέφερε δυνατές μάχες αφού οι προσπεράσεις ήταν σίγουρες ενώ η μεγάλη κλίση του μονοπατιού μαζί με το σαθρό σε πολλά σημεία έδαφος έκαναν πολύ δύσκολη την προσπάθεια των συμμετεχόντων οι οποίοι προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα.

Στις γυναίκες, η Μαρία Μάλαι τερμάτισε πρώτη με χρόνο 28:00’’, ακολουθούμενη από τη Φωτεινή Κολόκα, η οποία τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 30:54’’· στην τρίτη θέση βρέθηκε η Νατάσσα Σπανού με χρόνο 32:08’’.

Η εκκίνηση των γυναικών στο Red Bull Σκαλάκια
© ALEX GRYMANIS

Στους άνδρες, ο Γιώργος Διαλεκτός επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί. Με χρόνο 23:19’’ τερμάτισε πρώτος, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο 18χρονος Ανδρέας Μανέτας ο οποίος τερμάτισε 14’’ πίσω του στη δεύτερη θέση, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Γιώργος Λουφέκης με χρόνο 24:24’’.

Οι νικήτριες του Red Bull Σκαλάκια
© ALEX GRYMANIS
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ