28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ορεινό τρέξιμο / Τρομερός Ελευθερίου στο Ζαγόρι, έτρεχε επί 10 ώρες συνεχόμενα και τερμάτισε πρώτος στα 80 χιλιόμετρα

Ο Δημήτρης Ελευθερίου είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς ορεινού τρεξίματος και σε κάθε ευκαιρία βρίσκει τον τρόπο να το επιβεβαιώνει.

Ο 37χρονος δρομέας από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, συμμετείχε στο Zagori Mountain Running 2022 (22-24/7), μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις trail running στη χώρα μας.

Έτρεξε στον T.E.RA, αγώνα ορεινού τρεξίματος το ανάπτυγμα του οποίου εκτείνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5.100 μέτρα. Συνολικά 276 αθλητές-τριες πήραν εκκίνηση τα ξημερώματα (4:30πμ) του Σαββάτου, 23 Ιουλίου, από το χωριό Τσεπέλοβο και ακολούθησαν τη διαδρομή: Τσεπέλοβο – Αβάλος – Σιάδι Μύγας – Νταβάλιστα – Δρακόλιμνη – Καταφύγιο Αστράκας – Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο – Φαράγγι Βίκου – Μονοδένδρι – Βίτσα – Δίλοφο – Κήποι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο.

Ο Ελευθερίου, με περίσσευμα αντοχών, πήρε προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος. Σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, έτρεχε συνεχόμενα επί σχεδόν… 10 ώρες (9:50:17 η επίδοσή του) και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Λουφέκης (9:51:38) και τρίτος ο Θεόδωρος Ζήσης (9:52:32).

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα στον T.E.RA. 80χλμ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ