25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ορτσα τα πανιά” στη… Λίμνη Κρεμαστών. Σαββατοκύριακο (27-28/5) γνωριμίας με την ιστιοπλοΐα στην προβλήτα Αγ. Γεωργίου – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη των Δήμου Αγράφων και Καρπενησίου, διοργανώνουν, στις 27 και 28 Μαΐου 2023, διήμερο ναυταθλητικών δράσεων για την προώθηση της ιστιοπλοΐας στη Λίμνη Κρεμαστών

από την έντυπη έκδοση

Μια νέα προσπάθεια για την ανάδειξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη Λίμνη Κρεμαστών ξεκινά το επόμενο διάστημα, με αιχμή του δόρατος το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου Ευρυτανίας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ιστιοπλοϊκού πλου με παράλληλη διεξαγωγή ενημερωτικής-εκπαιδευτικής εκδήλωσης, με τη συμμετοχή αθλητών διεθνούς εμβέλειας, για την εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Για το ναυταθλητικό διήμερο, στη Λίμνη Κρεμαστών θα βρεθούν περί τα 20 σκάφη, εκ των οποίων τα 5 θα παραμείνουν μόνιμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα γίνει και η τελετή παράδοσης των συγκεκριμένων σκαφών του προγράμματος «Αίολος» του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στον υπό σύσταση, Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ευρυτανίας (ΝΑΟΕ). Ο ΝΑΟΕ ως τοπικό Ναυτικό Αθλητικό Σωματείο με τη δράση του έχει στόχο «…τη διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και την ενίσχυση της προσπάθειας για την ανάπτυξη και ανάδειξη της λίμνης και των γύρω περιοχών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φίλων του αθλήματος και άλλων επισκεπτών», διαβάζουμε σχετικά.

Στη Λίμνη Κρεμαστών θα βρεθούν οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι, προκειμένου να συνδράμουν στο εγχείρημα προώθησης του αθλήματος στα… βουνά. Η ιστιοπλοΐα στο γλυκό νερό, λένε οι άνθρωποι του χώρου, παρουσιάζει σημαντικές διαφορές με το άθλημα στη θάλασσα,

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, το Σάββατο 27/5, από τις 11 το πρωί, θα γίνεται πρακτική εμπειρία στα νερά της λίμνης, με ενημέρωση από τους αθλητές και εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη ναυτική τέχνη, ενώ στις 14:30 το μεσημέρι θα τελεστεί Αγιασμός και θα γίνει η καθέλκυση των σκαφών, για να ακολουθήσει η εκκίνηση των επιδείξεων πλοών. Το ίδιο βράδυ (20:00) προγραμματίζεται πάρτι στην Ανατολική Φραγκίστα.

Τη 2η ημέρα των δράσεων, Κυριακή 28 Μαΐου, προγραμματίζεται αναχώρηση λεωφορείου με προορισμό τη λίμνη, στις 9 το πρωί, από το κτήριο της ΠΕ Ευρυτανίας (επιστροφή 18:00 το απόγευμα, κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6984022957). Από την προβλήτα του Αγίου Γεωργίου, στις 11 το πρωί θα γίνει εκκίνηση των επιδείξεων πλοών και θα συνεχιστεί η προσπάθεια γνωριμίας των επισκεπτών με το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Στη 13:00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παραλαβής των σκαφών και θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων στους νικητές, ενώ το κοινό θα ενημερωθεί για τους σκοπούς ίδρυσης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ευρυτανίας. Θα ακολουθήσει παραλίμνιο πάρτι με μπίρες και hot dog, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων-χορηγών των εκδηλώσεων.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τους κατοίκους να έρθουν στη λίμνη και να γνωρίσουν το άθλημα μέσω της παρακολούθησης του ναυταθλητικής δράσης-επίδειξης πλεύσης, της ενημέρωσης από κορυφαίους αθλητές και της πρακτικής εμπειρίας στο νερό υπό την επίβλεψη των αθλητών, των προπονητών και του προσωπικού ασφαλείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο τύπου της διοργάνωσης και ιδρυτικό μέλος του ΝΑΟΕ, Κωνσταντίνο Σοφρώνη (6970081373, [email protected]).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ