23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ουάσινγκτον και Λονδίνο ζητούν τον σεβασμό του «δικαίου» στο Πακιστάν, μετά τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού

Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας ζήτησαν από κοινού σήμερα τον σεβασμό του “δικαίου” στο Πακιστάν μετά τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού ‘Ιμραν Χαν, που έχει προκαλέσει διαδηλώσεις στη χώρα.

“Ευχόμαστε απλά οτιδήποτε συμβαίνει στο Πακιστάν να σέβεται τον νόμο, το Σύνταγμα”, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, έχοντας δίπλα του τον Βρετανό ομόλογό του Τζέιμς Κλέβερλι, στο τέλος των συνομιλιών τους.

“Θέλουμε να δούμε μια ειρηνική δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Θέλουμε να δούμε ότι τηρείται το δίκαιο στη χώρα”, δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός επικαλούμενος τη “στενή και μακροχρόνια σχέση” της χώρας του με το Πακιστάν.

Οι δύο αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε άλλο σχόλιο διευκρινίζοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί πλήρως για το θέμα αυτό.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του ενώπιον του δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ για να απαντήσει σε κατηγορίες για διαφθορά.

Αυτό προκάλεσε σε διαδηλώσεις από τον βορρά μέχρι τον νότο της χώρας.

“Όπως το έχουμε πει κατά το παρελθόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού υποψηφίου ή υπέρ του ενός κόμματος έναντι του άλλου”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, όταν ρωτήθηκε για τη σύλληψη αυτή στο Πακιστάν, συμμαχική χώρα των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ