20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ουκρανία: Παρέμβαση Μπακογιάννη σε αντιπολεμική διαδήλωση στο Λονδίνο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο για να στηρίξουν τους Ουκρανούς, έναν μήνα μετά την εισβολή στη χώρα τους από τη Ρωσία, με τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας να ασκεί κριτική στις ενέργειες της κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες.

Ηγέτες, προσωπικότητες και πολιτικοί από όλο το κόσμο έκαναν τη δική τους παρέμβαση μέσω μια γιγαντοοθόνης που στήθηκε στο κέντρο της πλατείας. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Γεια σου Λονδίνο. Ευχαριστώ Δήμαρχε Khan – αγαπητέ Sadiq που μας έφερες όλους μαζί. Ακόμα και από μακριά. Η Αθήνα με περηφάνια συμμετέχει στην εκδήλωση. Καθώς όλοι ενώνουμε τις φωνές μας προς τον λαό της Ουκρανίας και στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα ελπίδας, δύναμης, ενότητας και ειρήνης” τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Τον τελευταίο μήνα, οι σκοτεινές δυνάμεις του αυταρχισμού και του διχασμού έχουν οργανώσει μια απαίσια επίθεση σε όλες τις αξίες που αγαπάμε: δημοκρατία, ελευθερία, κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα” πρόσθεσε και σημείωσε:

Οι Ουκρανοί που αντιστέκονται γενναία και ηρωικά σε αυτή τη βάναυση επίθεση, μάχονται για την κυριαρχία της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, παλεύουν για όλους μας, για τον καθένα μας σε όλο τον κόσμο. Από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και όχι μόνο, είμαστε όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας“.

Μόλις τελείωσε την παρέμβασή του το πλήθος ακούγεται να φωνάζει “stand with Ukraine”.
Ακούστε το μήνυμά του ΕΔΩ:

WATCH LIVE

Join the thousands of Londoners currently at Trafalgar Square as we send our message of solidarity to the people of Ukraine: London stands with you.

Лондон разом із народом України https://t.co/YXfdCWLDhI

— Mayor of London, Sadiq Khan (@MayorofLondon) March 26, 2022

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ