20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ουκρανία: Πρωταγωνιστεί στο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του χωρών μελών του ΝΑΤΟ

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των 30 χωρών εταίρων του ΝΑΤΟ, μαζί με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, της Νότιας Κορέας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας παρακάθονται σε δείπνο στο Palacio de Santa Cruz, έδρα του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, παράλληλα με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι είναι οι υψηλοί προσκεκλημένοι στο Βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης.

Αμφιτρύων ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, ο οποίος καλωσόρισε τους ομολόγους του αναφερόμενος στην 40η επέτειο από την ένταξη της Ισπανίας στην Νατοϊκή Συμμαχία που συμπληρώνεται εφέτος. «Η Ισπανία έχει συμβάλλει στη συμμαχία και στις αρχές και τις αξίες της , συμμετέχοντας ενεργά στις αποστολές της οργάνωσης από ξηράς, θαλάσσης και αέρος, στα ανατολικά, τα δυτικά, τα βόρεια και τα νότια».

Επί του παρόντος, η Ισπανία έχει ανεπτυγμένους περισσότερους από 1.600 στρατιώτες σε αποστολές της Συμμαχίας στη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «θυσία και προσπάθεια του ουκρανικού λαού, θύμα της παράνομης επίθεσης της Ρωσίας». Ο Αλμπάρες τόνισε την ενότητα τόσο της Συμμαχίας όσο και της ΕΕ : «μια συνοχή και σταθερότητα στο απάντηση στις προκλήσεις που επηρεάζουν όχι μόνο εμάς, αλλά και όλες τις χώρες που μοιράζονται τις αξίες της διεθνούς νομιμότητας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Το μενού των υπουργών ετοίμασε η ομάδα του βραβευμένου σεφ Χοσέ Αντρές, οι ίδιοι που θα ετοιμάσουν και το αυριανό δείπνο που προσφέρει η ισπανική κυβέρνηση στο μουσείο Πράδο της Μαδρίτης. Η ΜΚΟ του Αντρές από την αρχή του πολέμου έχει διανείμει τουλάχιστον 60 εκατομμύρια γεύματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες στα σύνορα με την Πολωνία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ