29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο αεροναυπηγός Φ. Καραϊωσηφίδης για την αεροπορική τραγωδία: Οι άνθρωποι στο συγκεκριμένο χωριό ήταν πραγματικά τυχεροί

Η μηχανική βλάβη, ο ανθρώπινος παράγοντας, το επικίνδυνο φορτίο αλλά και η τύχη των κατοίκων της περιοχής όπου συνετρίβη το Antonov είναι τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού Πτήση.

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ για το Antonov – Λεπτό προς λεπτό οι πληροφορίες για τη μοιραία πτήση

«Υπάρχει το προφανές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ το αεροπλάνο ανέφερε τεχνικό πρόβλημα κι αυτό που δεν ξέραμε μέχρι τώρα και αποκαλύφθηκε είναι ότι ο πιλότος δήλωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στη Νις δηλαδή τον τόπο αναχώρησης. Αυτό ίσως είχε την σκοπιμότητα ότι ένα αεροπλάνο το οποίο είναι γεμάτο πυρομαχικά το να προσγειωθεί σε μια τρίτη χώρα θα ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα στη συνέχεια για την απελευθέρωση του φορτίου. Θα υπήρχαν διαδικασίες τις οποίες ήθελε να αποφύγει» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραϊωσηφίδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι « αλλά ανάμεσα στην ώρα που δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει στη Νις κι ότι έχει τεχνικό πρόβλημα, πέντε λεπτά αργότερα κι ενώ ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν για την επιστροφή του, φαίνεται ότι το πρόβλημα που υπήρχε εξελίχθηκε ραγδαία και σε εκείνο το σημείο ο πιλότος δηλώνει την πρόθεσή του να βρει αεροδρόμιο για προσγείωση εκτάκτου ανάγκης».

«Οι σοροί θα απομακρυνθούν, τα πυρομαχικά πρέπει να συλλεχθούν ένα προς ένα από μονάδες του ελληνικού στρατού και στη συνέχεια θα πρέπει η επιτροπή που έχει ήδη αναλάβει τη διερεύνηση να μπει στο πεδίο, αυτό είναι το σημείο το σημαντικό» επισήμανε ο αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού Πτήση.

Για το αν ο πιλότος έσωσε τους κατοίκους της περιοχής ρίχνοντας το αεροσκάφος σε χωράφι απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα για οποιαδήποτε φάση της πτήσης από τα στοιχεία που έχουμε προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει. Τόνισε ότι οι άνθρωποι στο συγκεκριμένο χωριό ήταν πραγματικά τυχεροί «το να αισθάνονται και λίγο ευγνώμονες ή πολύ ευγνώμονες για κάποιους που ίσως τελικά τους έσωσαν δεν βλάπτει, είναι κι αυτό μέρος της διαδικασίας και αποτίμησης φόρου τιμής για τους συγκεκριμένους ανθρώπους».

Σχετικά Άρθρα: Τα ERTNEWSTV και ERTNEWS.GR επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ για την συντριβή του Antonov

Συντριβή Antonov: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων στην ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ