27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Αλέξης Καρδαμπίκης επανεκλέχθηκε στο Δ.Σ. του “Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου” – Το “ευχαριστώ” του δημάρχου Αγράφων

Το “Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου” είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2017, με στόχο, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Πίνδου ως ενιαίο σύνολο, τον σχεδιασμό προτύπων, προδιαγραφών και μεθόδων για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών ελλειμμάτων και την προώθηση της συμπληρωματικότητας των δράσεων και των παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των αναπτυξιακών εταιριών. Η ανάδειξη της ταυτότητας της ορεινής ζώνης της Πίνδου, με τον δέοντα σεβασμό, προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και των περιοχών υψηλής φυσικής αξίας, αποτελούν προτεραιότητες.

Η περιοχή παρέμβασης του Δικτύου εκτείνεται γεωγραφικά σε τέσσερεις Περιφέρειες, έξι Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) και έντεκα Δήμους της ορεινής περιοχής της Πίνδου, με τον Δήμο Αγράφων να αποτελεί ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα στο Δίκτυο συμμετέχουν:

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Π.Ε. Τρικάλων οι δήμοι Μετεώρων και Πύλης

Από την Π.Ε. Καρδίτσας οι δήμοι Μουζακίου, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα

Από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Π.Ε. Άρτας οι δήμοι Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων

Από την Π. Ε. Ιωαννίνων ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας ο δήμος Αμφιλοχίας

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Π. Ε. Ευρυτανίας ο δήμος Αγράφων

Η συνολική έκταση των δήμων που συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ είναι 6.866,93 τ.χ. , περίπου το 15% της έκτασης των τεσσάρων περιφερειών.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές για νέο Δ.Σ. και τη συγκρότηση σε Σώμα, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, επανεκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους Δημάρχους της Πίνδου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης. Συνεχίζουμε δυναμικά και στοχευμένα…», αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ