19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Σχοινάς στη Ρώμη: Δελτίο τύπου του Ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών διέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την σημερινή συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, με την Ιταλίδα Υπουργό Εσωτερικών, κα. Luciana Lamorgese.

“Η Υπουργός Εσωτερικών (κα. Lamorgese) συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση και τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου ένα έτος μετά την παρουσίασή του.

Περιμένοντας την οριστική έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου, η επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε ότι η Ιταλία – που αντιμετωπίζει αυξανόμενες ροές από τη θάλασσα που συνδέονται με καταστάσεις σοβαρής πολιτικής και οικονομικής κρίσης με χώρες όπως η Τυνησία και η Λιβύη – περιμένει τους επόμενους μήνες από τα Κράτη Μέλη ένα συγκεκριμένο μήνυμα αλληλεγγύης σε ότι αφορά το μέτωπο της μετεγκατάστασης των μεταναστών.

Ειδικότερα στη Βαλκανική διαδρομή, επίσης υπό το πρίσμα της διαχείρισης των προσφύγων που εγκατέλειψαν τη δραματική κατάσταση στο Αφγανιστάν, η Υπουργός Lamorgese πρότεινε τον επείγοντα χαρακτήρα μιας συνάντησης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών μελών, που συντονίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την κοινή δράση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών από ξηράς και των αιτήσεων ασύλου στις χώρες πρώτης εισόδου στην ΕΕ.”

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ