20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Βλάχικος Γάμος αναβίωσε στον Τριπόταμο Ευρυτανίας ανήμερα της Αποκριάς – Ντόπιοι & επισκέπτες συμμετείχαν στο γλέντι (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στον Βλάχικο Γάμο, τη νύφη υποδύεται άντρας και περιλαμβάνει διάφορα επιμέρους στάδια όπως ξύρισμα του γαμπρού, στόλισμα της νύφης, το παντρολόγημα κ.λπ., καταλήγοντας σε χορό και γλέντι

Ο Βλάχικος Γάμος αποτελεί σήμερα από τις πλέον γνωστές λαογραφικές γιορτές αναπαράστασης παραδοσιακού γάμου της ελληνικής υπαίθρου.

Στην Ευρυτανία, το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο, εδώ και πολλές δεκαετίες, στον Τριπόταμο. Με σύμμαχο τον καιρό, ανήμερα της Αποκριάς, η γαμήλια πομπή έδωσε χρώμα στην ημέρα, που περιλάμβανε γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα (Τραγούδι: Γιάννης Σφήκας, Κλαρίνο: Γιώργος Τουφεκούλας, Ντράμς: Δημήτρης Τουφεκούλας, Κιθάρα: Φάνης Πεταρούδας), φαγοπότι και χορούς μέχρι αργά.

ΒΙΝΤΕΟ

Στον Βλάχικο Γάμο του Τριποτάμου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης· «αυθεντικά κι όμορφα μόνο στα χωριά των Αγράφων. Χρόνια πολλά από τον Τριπόταμο», έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο δήμαρχος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον Τριπόταμο του Δ. Αγράφων Ευρυτανίας:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ