23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας και η απάντησή του σε επιστολή ανεμβολίαστου συγγενή του – “Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα για τον εμβολιασμό σας”

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος, έλαβε πρόσφατα μια επιστολή από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο δεν έχει εμβολιαστεί και -καθότι άνω των 60 ετών- σύντομα θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του (200 ευρώ/μήνα). Εκφράζει δε την έντονη ανησυχία του «για τις σοβαρές του παρενέργειες που φθάνουν στον ανεξήγητο θάνατο ανθρώπων υγιέστατων, ιδιαίτερα στον ύπνο τους», όπως επί λέξει γράφει.

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση του βουλευτή. «Δεν μπορώ να πιστέψω», αναφέρει μεταξύ άλλων, «ότι ένας σοβαρός οικογενειάρχης, καλός και χρήσιμος άνθρωπος και συγγενής μου, όπως είστε εσείς, παραμένετε ανεμβολίαστος, μετά της συζύγου σου, χωρίς να υπολογίζετε τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει η ίδια η ζωή σας (…)». Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, επισημαίνει στην απαντητική του επιστολή ο κ. Κοντογεώργος και παραθέτει δέσμη πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας.

«Ύποπτα κέντρα παραπληροφόρησης και κάθε λογής τσαρλατάνοι, βάλθηκαν με κάθε τρόπο, να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια και να σπείρουν τον φόβο σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας», τονίζει ο βουλευτής και κάνει αναφορά, επίσης, σε ιερωμένους που «επικαλούμενοι δήθεν τον λόγο του Θεού, κόντρα στην επίσημη εκκλησία, σπέρνουν τον φόβο στους πιστούς και αθώους συμπολίτες μας, με θεωρίες αντίχριστου και λοιπές ηλιθιότητες».

«Το εμβόλιο, είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αυτοκτονήσει, πόσο μάλλον να προκαλέσει τον θάνατο συνανθρώπων του», καταλήγει ο κ. Κοντογεώργος και απευθύνει έκκληση στον συγγενή του να προβεί στον άμεσο εμβολιασμό του.

Γράφει ο κ. Κώστας Κοντογεώργος τα εξής, παραθέτοντας και τις 2 επιστολές:

“Με αφορμή την έξαρση και πάλι των κρουσμάτων της πανδημίας στον τόπο μας και το πέρασμα της Ευρυτανίας στο βαθύ κόκκινο, αλλά και επιστολή που έλαβα από συγγενικό μου πρόσωπο που ζει στην Αττική, δημοσιεύω την απάντηση μου, μήπως και συγκινηθεί κανένας από αυτούς που υστερικά και επίμονα, υπονομεύουν τις προσπάθειες της πολιτείας , της επιστημονικής κοινότητας και της πλειοψηφίας των απλών πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου της ίδιας της ζωής του:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Αγαπητέ Κύριε Κοντογεώργο

Θέλησα να επικοινωνήσω μαζί σου γραπτώς, με αφορμή την επιβολή προστίμου συνολικά 200 € ανά μήνα σε εμένα και την σύζυγό μου.

Ίσως θεωρήσατε όλοι οι εκλεγμένοι από εμάς βουλευτές, ότι είμαστε μεγάλης ηλικίας για να μπορούμε να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας, και χρειαζόμαστε εσάς, να μας συνετίσετε στα γεράματά μας.

Με αυτή την λογική, μας τιμωρείτε, αφαιρώντας την δυνατότητά μας να δίνουμε ένα δωράκι στα εγγόνια μας, ή γενικά μας στερείτε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή, μετά από σκληρή εργασία και μόχθο, πάρα πολλών ετών. Σίγουρα θα μας τιμωρήσετε με σκληρότερα μέτρα σύντομα αν δεν συνετιστούμε. Επόμενος στόχος τα εγγόνια μας.

Πολλούς άλλους βέβαια, ακόμη χειρότερα, τους υποχρεώνεται (για να μην πεθάνουν της πείνας) να κάνουν ένα σκεύασμα, με προσωρινή έγκριση κυκλοφορίας, χωρίς στοιχεία για τις παρενέργειες, και το οποίο φοβούνται πάρα πολύ. Και δικαιολογημένα το φοβούνται, γιατί όλοι μας έχουμε εμπειρία από το κοντινό μας περιβάλλον για τις σοβαρές του παρενέργειες που φθάνουν στον ανεξήγητο θάνατο ανθρώπων υγιέστατων, ιδιαίτερα στον ύπνο τους. Δεν μιλάω τυχαία.

Μπορεί να μου μιλήσεις για μελέτες στατιστικά, ιατρικά, κόστος/ώφελος κλπ, αλλά εν συντομία θα σου πω ότι η οποιαδήποτε αντίθετη άποψη έχει φιμωθεί προς χάριν, της δικής σας εκδοχής της Δημοκρατίας, με την μονόπλευρη ενημέρωση. Λυπάμαι πάρα πολύ.

Η Ελευθερία που παραχώρησε ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους (αυτεξούσιο), για εσάς είναι άγνωστη λέξη, κενό γράμμα. Μας υποχρεώνετε να την παραχωρήσουμε σε εσάς, εσείς να αποφασίζετε για εμάς, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος. Ζούμε μεγάλες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μπράβο σας είσαστε πρωτοπόροι.

Δεν θέλω να σε κουράσω μιας και είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο. Ίσως στον τόπο μας να βρεθούμε και να τα πούμε πιο άνετα και με επιχειρήματα για όλα τα θέματα, όχι μόνο γι’ αυτά που αναφέρω πιο πάνω.

Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις μου αντιπροσωπεύουν πολλούς άλλους συντοπίτες μας, και ίσως να σου φανούν χρήσιμες και εποικοδομητικές.

Σε ευχαριστώ που ίσως να είχες την υπομονή να το διαβάσεις.

Να είσαι καλά με υγεία, εσύ και η οικογένειά σου.

Με εκτίμηση

Ο ξάδελφος σου (άνω των 60 ετών)”.

——–

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

“Καρπενήσι 8 Δεκεμβρίου 2021

Προς τον κ. Νικόλαο Β.

Μαρκόπουλο Αττικής

Αγαπητέ Νίκο,

Έλαβα την από 3 Δεκεμβρίου επιστολή σας και δεν σας κρύβω ότι το περιεχόμενό της με στενοχώρησε αφάνταστα.

Πρώτον, διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας σοβαρός οικογενειάρχης, καλός και χρήσιμος άνθρωπος και συγγενής μου, όπως είστε εσείς, παραμένετε ανεμβολίαστος, μετά της συζύγου σου, χωρίς να υπολογίζετε τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει η ίδια η ζωή σας, από την πανδημία το COVID – 19 και των μεταλλάξεων του, που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεύτερον, διότι θεωρείτε ότι οι αποφάσεις της πολιτείας και οι Νόμοι που ψήφισαν οι Βουλευτές στο Εθνικό Κοινοβούλιο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών, επικαλούμενος μάλιστα το «αυτεξούσιο» που παραχώρησε ο Θεός στον άνθρωπο και την λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών μας.

Αγαπητέ μου ξάδερφε,

Εάν τα πράγματα, δεν ήταν τόσο σοβαρά και επικίνδυνα, θα εκλάμβανα την επιστολή σας, ως αστείο και θα την ξεπερνούσα.

Επειδή όμως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη και επειδή κάθε ημέρα θρηνούμε εκατόμβες νεκρών συμπολιτών μας και επειδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα εσφαλμένα σημεία της επιστολής σας.

1. Ο Θεός έδωσε το «αυτεξούσιο» στον άνθρωπο, αλλά του έδωσε και την εντολή οι επιλογές του να μην θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των συνανθρώπων του.

2.Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές του Κοινοβουλίου, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα, αποφασίζουν και ψηφίζουν πάντα με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον και στην προκειμένη περίπτωση την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του πιο πολύτιμου στοιχείου του ανθρώπου, της ίδιας της ζωής του.

3.Δεν γνωρίζω καμία Δημοκρατία σε όλο τον πλανήτη, η οποία να μένει αδρανής, περιμένοντας θαύματα εξ ουρανού. μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών.

4.Σε οποιαδήποτε Δημοκρατία, η ελευθερία κάθε πολίτη, σταματάει εκεί που ξεκινάει του συμπολίτη του. Το 25% των ανεμβολίαστων Ελλήνων Πολιτών, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και το 75% των εμβολιασμένων έχουν τα ίδια τουλάχιστον δικαιώματα.

5.Η λέξη «ΠΑΝΔΗΜΙΑ», όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, είναι εντελώς διαφορετική από την «ΕΠΙΔΗΜΙΑ». Για παράδειγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι πανδημίες της ανεμοβλογιάς, της χολέρας, της ισπανικής γρίπης κλπ, προκάλεσαν εκατομμύρια νεκρών και ανάγκασαν την τότε επιστημονική κοινότητα , με τα πενιχρά της μέσα, να ανακαλύψει εμβόλια, τα οποία, κάναμε και εμείς οι ίδιοι προληπτικά, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας και στην θητεία μας στον στρατό, χωρίς καμία διαμαρτυρία.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η πολιτεία, όπως είχε υποχρέωση, έκανε τα πάντα, για να μειώσει τις θανατηφόρες και όχι μόνο, συνέπειες της πανδημίας του COVID – 19 και να προστατεύσει την Δημόσια Υγεία και την ζωή των πολιτών.

1.Προετοίμασε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αυξάνοντας τις υποδομές νοσηλείας, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, εφαρμόζοντας τα πιο σύγχρονα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ισχύουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας.

2.Με τρία συνεχόμενα lock down, πλήθος προληπτικών εξετάσεων και περιοριστικών μέτρων, προστάτευσε την ζωή των πολιτών με υποδειγματικό τρόπο και με τις ελάχιστες απώλειες.

3.Ταυτόχρόνα εφάρμοσε, τεράστιο πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων, ύψους 43 δισεκ. Ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για δύο χρόνια, με έμφαση στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, για να μην καταρρεύσει η Εθνική Οικονομία και μέχρι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ανακαλύψει το πολυπόθητο εμβόλιο που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

4.Με μια γιγαντιαία εκστρατεία ενημέρωσης και με πρωτόγνωρη ετοιμότητα και σχέδιο, προχώρησε από τον Ιανουάριο του 2021 σε δωρεάν εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού ( και με δικαίωμα επιλογής εμβολίου), για να προστατεύσει τις ζωές όλων των πολιτών.

5.Σε αυτή την προσπάθεια ανταποκρίθηκε το 75% του ενήλικου πληθυσμού και το 65%- 67% του γενικού πληθυσμού της χώρας και 5 δις. Πολίτες σε όλη την ανθρωπότητα.

Δυστυχώς όμως, ύποπτα κέντρα παραπληροφόρησης και κάθε λογής τσαρλατάνοι, βάλθηκαν με κάθε τρόπο, να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια και να σπείρουν τον φόβο σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας. Μερικοί αναπτύσσοντας απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων και λοιπές ηλιθιότητες. Μερικοί ιερωμένοι, επικαλούμενοι δήθεν τον λόγο του Θεού, κόντρα στην επίσημη εκκλησία, σπέρνουν τον φόβο στους πιστούς και αθώους συμπολίτες μας, με θεωρίες αντίχριστου και λοιπές ηλιθιότητες. Άλλοι κινούμενοι με πολιτικά κίνητρα, προτρέπουν τους πολίτες στην αντίδραση δήθεν κατά της Κυβέρνησης, νομίζοντας ότι θα εισπράξουν πολιτικά οφέλη. Όλοι δε ως ειδήμονες επί του θέματος, μιλούν για παρενέργειες και ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο.

Ουδέν ψευδέστερον. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας από τον Αύγουστο του 2021 ενέκρινε την ασφαλή χορήγηση τουλάχιστον δύο εμβολίων (PFIZER & MODERNA). Όσο για τις παρενέργειες είναι ελάχιστες σε σχέση με την χρησιμότητα τους και λιγότερες ακόμη και από την ασπιρίνη, σύμφωνα με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Επειδή όμως ο επικίνδυνος ιός μεταλλάσσεται και συνεχίζει να προκαλεί σημαντικές απώλειες στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών, επειδή παρατηρήθηκε χαλάρωση στην επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού, η πολιτεία, ως όφειλε, αφού εξάντλησε όλα τα μέσα εθελοντικού εμβολιασμού εξήγγειλε σειρά περιοριστικών μέτρων και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα, από 16 Ιανουαρίου 2022 σε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν κάνει ούτε μία δόση εμβολίου.

Και μόνο η εξαγγελία του προστίμου, έχει ήδη τα αποτελέσματά της, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή ρήση ότι « και ο Άγιος φοβέρα θέλει».

Δεν θέλω να πιστέψω, ότι όσοι σπεύδουν τώρα να εμβολιαστούν, έχουν κοστολογήσει την ζωή τους 100 ευρώ.

Αγαπητέ φίλε και συγγενή Νίκο,

Επειδή συνεχίζω να σας εκτιμώ και να υπολογίζω στην φιλία σας

Επειδή γνωρίζω ότι έχετε και νουν και γνώση και μπορείτε εύκολα να διακρίνετε, το σωστό από το λάθος, τον τσαρλατάνο από τον επιστήμονα, τον σωστό υπηρέτη της ορθόδοξης πίστης μας από τον υποκριτή ψευτοιησουίτη, τον δημοκράτη πολίτη από τους επικίνδυνους ακραίους, σας παρακαλώ, μαζί με τις από καρδιάς ευχές μου για την ονομαστική σας γιορτή, για Χρόνια Πολλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία, να μεριμνήσετε άμεσα για τον εμβολιασμό σας.

Το εμβόλιο, είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αυτοκτονήσει, πόσο μάλλον να προκαλέσει τον θάνατο συνανθρώπων του.

Η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο και οφείλουμε να την τιμούμε.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο φίλος και συγγενής σας

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ