28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Γιώργος Σταμούλης, με καταγωγή από την Ευρυτανία, τερμάτισε 2ος στα 10χλμ του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, o 40ος Μαραθώνιος Αθήνας, ξεκίνησε με τον αγώνα δρόμου 10χλμ, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να δίνει το μήνυμα της γιορτής.

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, ενώ ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου), με καταγωγή από την Ευρυτανία, τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 και ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41. Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

«Επιτέλους αυτό το βασανιστικό 10άρι τελείωσε, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα και τερμάτισα τα 10χλμ. εδώ. Είναι μέσα στην προετοιμασία μου, ένας “αγώνας-στόχος”, αν και είμαι πολύ ντεφορμέ αυτό το διάστημα αλλά ελπίζω να επανέλθω σύντομα στον παλιό καλό Γιώργο.  Το στιπλ παραμένει ο στόχος, στιπλίστας είμαι και στιπλίστας θα παραμείνω μέχρι να αποφασίσω να κάνω κάτι μεγαλύτερο που θα είναι σίγουρα τα 10χλμ. και ο ημιμαραθώνιος και στο μακρινό μέλλον -γιατί όχι και μαραθώνιος», δήλωσε ο Γ. Σταμούλης, που έχει προετοιμαστεί πολλές φορές στο Καρπενήσι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ