20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου κλείνει το κολυμβητήριο λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους. Τι δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Με μια ανακοίνωση 80 λέξεων, το απόγευμα της Παρασκευής (11/3), ο Δήμος Καρπενησίου ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, «…λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Το κολυμβητήριο κλείνει από τις 14 Μαρτίου έως και τις 17 Απριλίου, καθώς ο δήμος επιλέγει, όπως αναφέρει, να διαθέσει χρήματα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των σχολικών μονάδων του.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Γιάννης Σβερώνης, σε δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα, τονίζει ότι το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου είναι, πλέον, δυσβάσταχτο, καθιστώντας ως μονόδρομο την απόφαση που ελήφθη, με δεδομένη και την πρόθεση και προτεραιότητα να έχουν τα σχολεία επαρκή θέρμανση. Όπως σημειώνει, τα έξοδα για ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης για τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου ξεπερνούν και τις 40-45.000 ευρώ κάθε μήνα.

Ο Δ. Καρπενησίου ανακοίνωσε τα εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους. Επιπρόσθετα, η ανωτέρω απόφαση ενισχύεται και από τις εισηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών για πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότησή τους για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών που έχουν προκύψει από τα νέα δεδομένα προκειμένου να διασφαλιστεί η θέρμανση για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου και η εύρυθμη λειτουργία τους».

Αντιδράσεις για την απόφαση

Πάντως, ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις για την απόφαση, με γονείς, προπονητές συλλόγων κ.α. να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Ενδεικτικά, ο Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου καλεί αύριο, Σάββατο 12/3, στις 10:45πμ, «…όλους τους γονείς στον προαύλιο χώρο του κολυμβητηρίου, προς ενημέρωση για το αιφνίδιο κλείσιμο του κολυμβητηρίου».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ