29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου δημιουργεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια έντονη δραστηριότητα για τη μέριμνα, την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθώς δημιουργεί ένα σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Διάκου Μάντρες, με προδιαγραφές ευρωπαϊκού επιπέδου.

«Η σωστή αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί για όλους μας ζήτημα Πολιτισμού», αναφέρει η δημοτική Αρχή και ευελπιστεί με την κατασκευή του να δοθεί μία ουσιαστική λύση σ’ ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.110.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο οποίο έχει ενταχθεί.

Με βάση τη μελέτη και τον σχεδιασμό που έχει γίνει, προβλέπονται δύο κτίρια με 40 σκεπαστά δωμάτια για τη φιλοξενία και την άσκηση των αδέσποτων ζώων, ενώ στο κεντρικό κτίριο προβλέπεται να υπάρχουν: Γραφείο διοίκησης, Γραφείο προσωπικού, Αίθουσα αναμονής, Αίθουσα εξετάσεων, Αίθουσα απομόνωσης, Λουτρό σκύλων, Παρασκευαστήριο και Αποθήκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ