20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Εμπίντ πήρε (και) την αμερικανική υπηκόοτητα

 

Ο ηγέτης των Φιλαδέλφια Σίξερς πλέον μετράει τρία διαβατήρια, ένα από το Καμερούν, ένα από τη Γαλλία και ένα πλέον από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τον ίδιο να δηλώνει περήφανος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Associated Press”, ο αστέρας των Φιλαδέλφια Σίξερς, Τζοέλ Εμπίντ, πλέον κατάφερε να πάρει και την αμερικανική υπηκοότητα μετά τη γαλλική που ανέκτησε το φετινό καλοκαίρι.

Ο σέντερ των Σίξερς προσπαθούσε για χρόνια να γίνει κάτοχος του γαλλικού διαβατηρίου, ωστόσο τα κατάφερε φέτος το καλοκαίρι, χωρίς όμως να προλαβαίνει να φορέσει το “εθνόσημο” για το Eurobasket, που έφτασαν μέχρι τον τελικό και ηττήθηκαν οι “τρικολόρ”.

Ο Εμπίντ έχει καταγωγή από το Καμερούν, έχει πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και πλέον θεωρείται Αμερικανός πολίτης. Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιο διαβατήριο θα επιλέξει ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και ποια φανέλα Εθνικής ομάδας θα φορέσει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο “Associated Press” ο Τζοέλ Εμπίντ:

«Είμαι στην Αμερική πολλά χρόνια. Ο γιος μου είναι Αμερικανός. Νιώθω έτσι, ζω εδώ και είναι ευλογία για εμένα να είμαι Αμερικανός. Οπότε είπα γιατί όχι;»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ