30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο ΕΟΣ Άρτας βράβευσε τον Θωμά Νταβαρίνο σε ειδική εκδήλωση

Ο κορυφαίος ορειβάτης, πρόεδρος του Ο.Σ. Αγράφων, βραβεύθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα από τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο

από την έντυπη έκδοση

Ο ΕΟΣ Άρτας σύστησε στην πόλη τον Θωμά Νταβαρίνο, σε εκδήλωση με τίτλο: “Θωμάς Νταβαρίνος: ο πρώτος Έλληνας που ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατάκτηση του Dhaulagiri (8.167m) στο Νεπάλ”, που έγινε πρόσφατα.

«Ο Θωμάς Νταβαρίνος κατάγεται και ζει στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας και είναι πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων. Στο βιογραφικό του θα βρούμε επιτυχημένες αναβάσεις σε βουνά του εξωτερικού όπως στις Άλπεις και στην Κεντρική Ασία καθώς και στην ψηλότερη κορυφή της Νότιας Αμερικής την Aconcagua (6.962μ). Επιπλέον βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων που γίνονται για την προστασία των Αγράφων ενώ έχει ανοίξει πληθώρα αναρριχητικών διαδρομών στην περιοχή», αναφέρει ο ΕΟΣ Άρτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα. Μέλη του ΕΟΣ Άρτας αλλά και άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ηπείρου, φίλοι του βουνού και της περιπέτειας τίμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο και τον καλεσμένο του. Ο Θωμάς Νταβαρίνος μίλησε για την οργάνωση της δίμηνης αποστολής του, την παραμονή και την ανάβασή του σε αυτά τα υψόμετρα μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό η οποία συνοδεύτηκε από την προβολή βίντεο και φωτογραφιών.

«Αυτό όμως που αξίζει να σημειώσουμε περισσότερο από όλα είναι η απλότητα και σεμνότητα του χαρακτήρα του. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του», καταλήγουν οι άνθρωποι του ΕΟΣ Άρτας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ