28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο θρίαμβος του ερασιτεχνικού θεάτρου. Η τριήμερη παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι ένας θεσμός που υπηρετείται πιστά εδώ και πολλά χρόνια στο Καρπενήσι, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι μέσω, αφενός, των ζυμώσεων που προκαλεί στη διάρκεια της προετοιμασίας των εκάστοτε παραστάσεων και, αφετέρου, μέσω των ίδιων των έργων που παρουσιάζονται στο κοινό και αποτελούν θέμα συζήτησης για 2-3 ημέρες στη μικρή μας πόλη.

Πιστοί στη σχέση που έχουν δομήσει με το θεατρόφιλο ευρυτανικό κοινό, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου ανέβασαν την ωραία κωμωδία των Πολύβιου Βασιλειάδη και Νίκου Τσιφόρου «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, το τριήμερο Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου 2022. Κόπηκαν σχεδόν οκτακόσια εισιτήρια, δείγμα της ανάγκης του κόσμου να βγει από το σπίτι, να κοινωνικοποιηθεί, να ψυχαγωγηθεί. Χορηγός επικοινωνίας ήταν τα Ευρυτανικά Νέα.

Η διασκευασμένη για την οθόνη, κωμωδία του 1968 συγκαταλέγεται στις πλέον κλασικές και δημοφιλείς ταινίες της Φίνος Φιλμ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα της Βασιλικής Σταμάτη, κατάφερε να τη μεταφέρει επί σκηνής με σύγχρονη ματιά και φρεσκάδα, διατηρώντας τα στοιχεία που την κατέστησαν αγαπημένη και κλασική. Οι πρόβες των ηθοποιών ήταν εντατικές εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές τους, με το κοινό να επιφυλάσσει το πιο θερμό του χειροκρότημα

Όπως αναφέρθηκε, η σκηνοθεσία ήταν της Βασιλικής Σταμάτη, ενώ τον θίασο πλαισίωναν, με αλφαβητική σειρά, οι ηθοποιοί: Ελισσάβετ Αλατάρη, Ρούλα Βαστάκη, Χρήστος Βλάχος, Μαρία Βουτσέλη, Τατιάνα Καλλέργη, Σοφία Πατσιαλού, Βίκυ Σιαμπούλη, Παναγιώτης Στεργιάνης, Κώστας Τσιάμης, Σπύρος Τσιούρης, Ηλίας Τσώνης και Γιάννης Χαλαστάνης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ