26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Θωμάς Νταβαρίνος στο βουνό όπου “έφυγε” o Αντώνης Συκάρης. Σε διεθνή αποστολή με στόχο το Νταουλαγκίρι των 8.167 μέτρων

Στο 7ο ψηλότερο βουνό του κόσμου θα επιχειρήσει να ανέβει ο Αγραφιώτης ορειβάτης. Στο Νταουλαγκίρι έχουν γίνει έξι ελληνικές προσπάθειες με απολογισμό τρεις νεκρούς. Ο πιο πρόσφατος θάνατος ήταν του Συκάρη, σχοινοσυντρόφου του Νταβαρίνου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις καλείται να φέρει εις πέρας ο Θωμάς Νταβαρίνος, πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, που αναχώρησε από την Ελλάδα με προορισμό το Νεπάλ και τελικό στόχο να φθάσει στα 8.167 μέτρα του όρους Νταουλαγκίρι. Πρόκειται για ένα βουνό όπου τρεις Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 25 χρόνια, με πιο πρόσφατο τον θάνατο του φίλου του και συνορειβάτη, Αντώνη Συκάρη.

Την Κυριακή 2/4, άνθρωποι του Ο.Σ. Αγράφων και η σύζυγος του Συκάρη, Καλλιόπη Κονή, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να ευχηθούν στον Νταβαρίνο, που φιλοδοξεί στη διάρκεια του Μαΐου να φθάσει στην κορυφή του 7ου ψηλότερου βουνού του κόσμου. Λίγο χαμηλότερα από την κορυφή, στα 7.400 μέτρα, πριν από έναν χρόνο άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου. «Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν», συνήθιζε να λέει ο Συκάρης· αυτό ήταν και το μήνυμα που κράτησαν μαζί στο αεροδρόμιο ο Θωμάς Νταβαρίνος και η σύζυγος του Αντ. Συκάρη. Η αποστολή είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που δεν παράτησε ποτέ τα όνειρά του.

Ο Θ. Νταβαρίνος βρίσκεται τούτη τη στιγμή στα 5.000 μέτρα, στη φάση εγκλιματισμού με το μεγάλο υψόμετρο, απαραίτητη για το ανέβασμα ψηλότερα.

Μετά τον απαραίτητο εγκλιματισμό, εκτιμάται πως η διεθνής αποστολή στην οποία συμμετέχει ο Θωμάς Νταβαρίνος θα επιχειρήσει να φθάσει στα 8.167μ. του Νταουλαγκίρι περίπου στα μέσα Μαΐου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει και το κατάλληλο άνοιγμα του καιρού. «Ο δικός μας Θωμάς Νταβαρίνος βρίσκεται ήδη καθοδόν για το Νεπάλ όπου και θα επιχειρήσει να ανέβει στην κορυφή του Dhaulagiri (8.167 m.). Τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για ασφαλή και επιτυχημένη αποστολή!», αναφέρει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ