25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, σύμμαχος στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Τι αναφέρουν σε επιστολή τους οι γιατροί

Σε επιστολή που απέστειλε, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας παραθέτει σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, ήδη από την πρώτη στιγμή, στο μέτωπο ενάντια στην covid-19.

Στο κείμενο του Δ.Σ. του ΙΣΕ, που υπογράφεται από την πρόεδρο κα Νεκταρία Χαλκιά και τη Γραμματέα κα Μαρία Κουτσολουκά, αναφέρονται τα εξής:

“Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας -από την πρώτη κιόλας στιγμή εμφάνισης της απειλής της πανδημίας στη χώρα μας- έχει προβεί σε σειρά μέτρων στήριξης του ιατρικού προσωπικού του νομού μας που μάχεται καθημερινά με τον ιό. Θα θέλαμε να κάνουμε γνωστές στο ευρύ κοινό ορισμένες από τις δράσεις μας:

-Έγινε δωρεά εκ μέρους του Συλλόγου υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων σε μέλη του ΙΣΕ, νοσηλευτικό προσωπικό και μονάδες υγείας.

-Οργανώθηκαν ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την πρόληψη διασποράς του ιού στα σχολεία αλλά και τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών.

-Συμμετείχαμε σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη με στόχο την ανάπτυξη σχεδίων δράσης καθενός εκ των διοικητικών και υγειονομικών φορέων της περιοχής και τις δυνατότητες συνεργασίας τους.

-Με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ξεκινήσαμε σειρά ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων για τα μέλη του ΙΣΕ με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται μέλη του Συλλόγου μας που συμβάλλουν σημαντικά με την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και την πρόσφατη εμπειρία τους σε σχέση με τη νόσο. Επιδιώξαμε όμως και επιτύχαμε και τη συνεργασία διακεκριμένων επιστημόνων που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, όπως ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Καλομενίδης Ιωάννης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας.

-Ασχοληθήκαμε κατ’ επανάληψη με το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου -με ιδιαίτερη έμφαση στην Παθολογική του Κλινική- ερχόμενοι σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και προτείνοντας πιθανές λύσεις.

-Δημιουργήσαμε επιτροπή CoVid του ΙΣΕ, για να υποστηρίξει τον πληθυσμό της πόλης σε εθελοντική βάση, όπου κρίνεται απαραίτητο, αλλά και τα μέλη του συλλόγου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξετάζοντας, περιθάλποντας και διακομίζοντας ασθενείς, ώστε να συζητηθούν επείγουσες ανάγκες σε εξοπλισμό, και ανάγκες στη στελέχωση και τη λειτουργία του τμήματος Covid.

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να γνωστοποιήσουμε τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά σε οποιαδήποτε δράση αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θα θέλαμε, τέλος, να υπενθυμίσουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι – όπως ακριβώς προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία που αφορά στη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων ως Ν.Π.Δ.Δ. – είμαστε διατεθειμένοι και πρόθυμοι να εκπληρώσουμε το ρόλο μας, συνεργαζόμενοι μαζί τους για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιφέρειάς μας και την ποιοτική παροχή περίθαλψης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ