25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο ιστορικός Νεϊμάρ και τα ρεκόρ της Βραζιλίας!

 

Η “σελεσάο” κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 4:1, απέναντι στη Νότια Κορέα και αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη φορά που πέρασε στα προημιτελικά, καθώς ο τελευταίος αποκλεισμός στη φάση των “16” ήταν το 1990, όταν έχασε με 1:0 από την Αργεντινή.

Η αναμέτρηση της “σελεσάο” απέναντι στο σύνολο του Πάολο Μπέντο, είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Νεϊμάρ, καθώς έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που σκοράρει σε τρία η περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, σκόραρε στο Μουντιάλ του 2014, που έγινε στη γενέτειρα του, στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Ρωσία το 2018 και στο φετινό του Κατάρ.

Παρόλα αυτά, ο Νεϊμάρ κυνηγάει ακόμα ένα ρεκόρ, αυτό του Βραζιλιάνου θρύλου επιθετικού, Πελέ, ο οποίος έχει τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα της “σελεσάο”. Συγκεκριμένα ο 82χρονος πλέον θρυλικός σέντερ φορ, μετράει 77 γκολ, ενώ ο εξτρέμ της Παρί, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας 76 και θέλει ακόμα ένα τέρμα για να τον ισοφαρίσει. Ο Ρονάλντο είχε σταματήσει στα 62 γκολ και βρίσκεται στην τρίτος στη σχετική λίστα.

Επιπλέον, η Βραζιλία είναι η μόνη ομάδα που έχει δώσει χρόνο συμμετοχής και στους 26 ποδοσφαιριστές που έχει πάρει στην αποστολή ο Τίτε, ενώ έχει οκτώ σερί προκρίσεις σε προημιτελικά, με την τελευταία φορά που αποκλείστηκε να είναι το 1990, όταν έχασε από την Αργεντινή με 1:0. Ένα ακόμα ρεκόρ, είναι ότι η “σελεσάο” κατάφερε για δεύτερη φορά στην ιστορία της να σημειώσει τέσσερα γκολ σε πρώτο ημίχρονο Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το… μακρινό 1954, όταν το είχε κάνει απέναντι στο Μεξικό.//

 

3 – Neymar has become the third Brazilian player to score in three different editions of the World Cup, alongside Ronaldo and Pelé. Pantheon. pic.twitter.com/EDGZqlcgkb

— OptaJoao (@OptaJoao) December 5, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ