20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Επιστροφή στο φθινόπωρο στα μέσα της εβδομάδας (video)

Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπεται από την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν και τοπικές βροχές.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα νωρίς το πρωί στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 30 και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα, που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος o καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει και σε όλη τη χώρα οι μέγιστες τιμές θα παραμείνουν κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ