19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Κορυφώνεται η ζέστη την Παρασκευή – Άστατος καιρός από Κυριακή (video)

Κορυφώνεται η ζέστη την Παρασκευή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο αν και στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία λίγο θα υποχωρήσει, θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τη λήξη αυτού του τελευταίου κύματος ζέστης για το φετινό καλοκαίρι θα το δώσουν οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία αργά τη νύχτα του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής που μπορεί να είναι τοπικά ισχυρές. Τη νέα εβδομάδα με τη θερμοκρασία από Τρίτη μόλις να ξεπερνά τους 30 βαθμούς προβλέπονται στα ηπειρωτικά αρκετές μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες.

Tην Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται αίθριος και ζεστός,  με λίγα σύννεφα το απόγευμα κυρίως στη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική  προβλέπεται αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια (εκτός της Θράκης). Τη νύχτα προς την Κυριακή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία οι καταιγίδες πιθανώς να είναι έντονες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ