24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με καταιγίδες στα βόρεια, καλοκαιρία στα υπόλοιπα (video)

Ενώ στα βόρεια της χώρας ο καιρός την Κυριακή αναμένεται άστατος με τοπικές μπόρες και καταιγίδες και τις πρωινές ώρες και ξανά το απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, στην υπόλοιπη χώρα η Κυριακή θα είναι γενικά μια ηλιόλουστη ημέρα. Από τη Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα βρίσκονται στα επίπεδα των 35 βαθμών.

Tην Κυριακή στην κεντρική , την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις πρωινές ώρες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, όποτε θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοανατολικά ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους εκεί τους 36 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς, πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου το μεσημέρι απόγευμα κυρίως στα ορεινά απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η μέγιστη θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στους 30 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ