29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Την Κυριακή η πιο κρύα μέρα του Δεκεμβρίου – Τι θερμοκρασίες αναμένονται τα Χριστούγεννα

Την Κυριακή πολύ γρήγορα ο καιρός στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση το κρύο όμως θα παραμείνει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τη Δευτέρα ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, όμως το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βόρεια. Ο καιρός από την Πέμπτη θα γλυκάνει και άλλο. Η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Για την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται ήπιος καιρός με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

www.ert.gr

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο τοπικές καταιγίδες. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια όμως πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο αρχικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στη Αττική προβλέπονται Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στην αρχή της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Πολύ γρήγορα, όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου,  στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός.  Το πρωί θα βρέξει για λίγο στην Κρήτη και από το βράδυ τοπικά στα κεντρικά και βόρεια. Το θερμόμετρο στα κεντρικά και νότια στους 13 με 15 βαθμούς

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος M.Sc. FRMetS

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ