10 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός στην Ευρυτανία / Πιθανή αστάθεια και μπόρες ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου – Η πρόγνωση του 3ημέρου

Πιθανά εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, θα ορθώσει ο καιρός στην Ευρυτανία, καθώς, σύμφωνα με τις προγνώσεις, ανήμερα της εθνικής επετείου (Δευτέρα 25/3) αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή από τα δυτικά, με πιθανές βροχές και μπόρες.

Πιο αναλυτικά για την πορεία του καιρού, το Σάββατο 23/3 περιμένουμε ήπιες, καλές καιρικές συνθήκες σε όλο τον νομό, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 13 βαθμούς, συνοδεία Α-ΒΑ ανέμων.

Την Κυριακή 24/3, η ημέρα θα ξεκινήσει με καλοκαιρία στην Ευρυτανία, ωστόσο σταδιακά -και κυρίως μετά το μεσημέρι- από τα δυτικά τα σύννεφα θα πυκνώνουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα (έως 14β. μέγιστες).

Ανήμερα της εθνικής επετείου, τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, τα στοιχεία δείχνουν μια μεταβολή-εξπρές τις πρωινές ώρες. Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει να βρέχει στην Ευρυτανία από νωρίς το πρωί, φαινόμενα που ναι μεν δεν θα έχουν ένταση και διάρκεια, είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων, δε. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ