28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Λευκός Οίκος δεν συνηγορεί υπέρ της αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος δεν συνηγορεί υπέρ της αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας την προτροπή ενός γερουσιαστή που τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν συνηγορούμε υπέρ της δολοφονίας του ηγέτη μιας ξένης χώρας ή υπέρ της αλλαγής καθεστώτος. Δεν είναι αυτή η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε η Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκρέιαμ είχε ζητήσει «κάποιος στη Ρωσία να βγάλει από τη μέση αυτόν τον τύπο», αναφερόμενος στον Πούτιν.

Εξάλλου, η Σεσίλια Ράους, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε οικονομικά θέματα, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές που έχει εάν αποφασίσει να περιορίσει την κατανάλωση ρωσικών ενεργειακών πόρων στις ΗΠΑ. Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν εισάγουν «πολύ» ρωσικό πετρέλαιο.

«Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τον σταθερό εφοδιασμό» είπε κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο. Η κυβέρνηση «εξετάζει τις διάφορες επιλογές που θα μπορούσε να εφαρμόσει άμεσα» εφόσον χρειαστεί, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ