19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Λιονέλ Μέσι είναι σε κρυφές συνομιλίες με την Ίντερ Μαϊάμι εδώ και μήνες

Η Ίντερ Μαϊάμι σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι βέβαιη για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι και ελπίζει ότι ο σταρ της PSG θα συμφωνήσει για το MLS τους «προσεχείς μήνες».

Ο Μέσι έχει συμβόλαιο με την PSG μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά οι εικασίες συνεχίζονται για το μέλλον του εάν δεν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα. Ο 35χρονος Αργεντινός φορ φημολογείται έντονα ότι θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, την οποία άφησε για να πάει στην PSG τον προηγούμενο Αύγουστο.

Όμως, σύμφωνα με το «The Athletic», εδώ και αρκετούς μήνες διεξάγονται μυστικές συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων του και εκείνων της Ίντερ Μαϊάμι, που φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο για την πολυπόθητη υπογραφή του!

Είναι τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις που η Ίντερ Μαϊάμι περιμένει τώρα τον Μέσι, έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, να υπογράψει για τον σύλλογο στο εγγύς μέλλον, αναφέρει το The Athletic.

Μια συμφωνία με τον Μέσι θα ήταν ένα μεγάλο «μπαμ» για έναν σύλλογο που ιδρύθηκε μόλις πριν από τεσσεράμισι χρόνια και θα ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη μεταγραφή για το MLS από αυτή του Μπέκαμ που έκανε τη μετακίνηση στις ΗΠΑ το 2007.

Η PSG επιθυμεί να επεκτείνει το συμβόλαιό του στο «Parc des Princes» μετά το καλοκαίρι του 2023 και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο Μέσι θα το κάνει.

Ο Αργεντινός, που ετοιμάζεται να παίξει στο τελευταίο του Μουντιάλ στο Κατάρ, μπορεί εάν θέλει να υπογράψει προσύμφωνο με ξένη ομάδα στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Ίντερ Μαϊάμι, με προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του Μπέκαμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φιλ Νέβιλ, θα μπορούσε να είναι μια ελκυστική πρόταση για τον Μέσι – παρόλο που παίζει στο MLS μόλις δύο χρόνια – ως ιδιοκτησία της οικογένειάς του στην αμερικανική πόλη. Επίσης, πρόκειται να μετακομίσουν σε ένα νέο γήπεδο αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (860 εκατομμυρίων λιρών) μετά την άδεια που δόθηκε πρόσφατα για να ξεκινήσουν εργασίες στο Πάρκο Ελευθερίας του Μαϊάμι.

Η γρήγορη άνοδος του συλλόγου είχε δυσκολίες, καθώς τιμωρήθηκαν για την παράβαση των κανονισμών του προϋπολογισμού και του ρόστερ του MLS πέρυσι. Το MLS επέβαλε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ίντερ Μαϊάμι (1,7 εκατ. £) μετά από έρευνα για την απόκτηση του πρώην μέσου της PSG, Blaise Matuidi το 2020.

Η Ίντερ Μαϊάμι αγωνίζεται στην Ανατολική Περιφέρεια του MLS και έφτασε στα πλέι οφ αυτή τη σεζόν, αλλά έμεινε νοκ άουτ στον πρώτο γύρο από τη Νέα Υόρκη.

Ο συμπατριώτης του Μέσι, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και ο πρώην αριστερός μπακ της Άρσεναλ, Κίραν Γκιμπς, ήταν πρόσφατα στην ομάδα τους.

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε τη Ligue 1 στην πρώτη του σεζόν στη Γαλλία, ο Μέσι δυσκολεύτηκε να κάνει μια εξαιρετική σεζόν όπως στην Μπαρτσελόνα καθώς σημείωσε μόλις έξι γκολ πρωταθλήματος την περίοδο 2021-22.

Ωστόσο, έχει επιστρέψει στα καλύτερά του αυτή τη σεζόν, έχει βρει τη φόρμα του από την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε επίσης τέσσερα γκολ στο Champions League για να βοηθήσει την PSG να προκριθεί από τον όμιλό της στην επόμενη φάση.

Η επιστροφή στη Μπαρτσελόνα συζητιέται έντονα και ο Μέσι πιστεύεται ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα να επιστρέψει στον σύλλογο όπου έκανε το όνομά του.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να αντέξει οικονομικά την επιστροφή του, αλλά όχι φυσικά με τους ίδιους μισθούς όπως τότε που έφυγε το 2021.
Ωστόσο, θα χρειαζόταν να αποκαταστήσει την τεταμένη σχέση του με τον πρόεδρο Joan Laporta εάν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συμφωνία.
Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα φώναξαν το όνομά του στο «Camp Nou» κατά την ήττα με 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ