23 Ιανουαρίου 2022

Ο Μπάλλος σφυροκοπά την Κεντρική Μακεδονία: Υπερχείλισαν ρέματα-Καταστράφηκαν περιουσίες

Δεν είχε τέλος η μανία του νερού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Το κεντρικό ρέμα που περνά μέσα από κατοικημένη περιοχή, δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Παρέσυρε φερτά υλικά, κορμούς δένδρων, μπάζα και ό,τι άλλο βρήκε μπροστά του. Από χθες το απόγευμα( 15/10/2021) που άρχισε ο Μπάλλος να χτυπά τη Βόρεια Ελλάδα, η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής δεχόταν το μεγαλύτερο χτύπημα. Στήνοντας αναχώματα, κάτοικοι και δήμος, προσπαθούσαν να συγκρατήσουν την ορμή του ρέματος.

Σε εξέλιξη είναι στο μεταξύ οι έρευνες στον Άγιον Όρος, για τον εντοπισμό δύο Ουκρανών, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Στην οδό Δαβάκη, στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, προκαλώντας φθορές.

Στο Ζαγκλιβέρι του Δήμου Λαγκαδά, ρέματα πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, περιουσίες καταστράφηκαν .Τοίχοι σπιτιών κατέρρευσαν χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, καθώς ήταν ακατοίκητα.
12 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για απάντληση υδάτων.
Επί ποδός ήταν οι εργαζόμενοι του Δήμου Λαγκαδά ήδη από το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή.

Τις πληγές τους μετρούν και οι κάτοικοι της Ασπροβάλτας.

Αγώνας δρόμου και για τον καθαρισμό του ρέματος Ανθεμούντα, η υπερχείλιση του οποίου είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Νέας Μηχανιώνας.

Ο απολογισμός είναι βαρύς από το πέρασμα της έντονης βροχόπτωσης για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, τα οποία μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού, παρουσιάστηκε θολότητα κατά την άντληση του νερού σε μία από τις τρείς γεωτρήσεις της κοινότητας Ταγαράδων. Για αυτόν τον λόγο, η ΔΕΥΑ απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των Ταγαράδων να μην πίνουν το νερό αυτό, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΣΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ