24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Νίκος Ορφανός, ηθοποιός ευρυτανικής καταγωγής, νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Ο Νίκος Ορφανός, που έλκει την καταγωγή του -από την πλευρά της μητέρας του και του παππού του- από τον Άγιο Δημήτριο Ευρυτανίας, προκρίθηκε μεταξύ τεσσάρων ακόμη αξιόλογων υποψηφίων που είχαν καταθέσει το ενδιαφέρον τους για να αναλάβουν τη διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Αναλαμβάνει νέα καθήκοντα με στόχο να προσδώσει νέα δυναμική στο θέατρο της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι άλλοι τέσσερις συνυποψήφιοι του Νίκου Ορφανού ήταν οι: Νικολέτα Βλαβιανού, ο Νίκος Διαμαντής, ο Κωνσταντίνος Κυριακού και ο Δημήτρης Μυλωνάς.

«Πιστεύω στη δύναμη των Περιφερειακών Θεάτρων»

Ο νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Νίκος Ορφανός, δήλωσε τα εξής, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του:

«Μια νέα σελίδα στη ζωή και την καριέρα μου…

Το 1992 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Ρούμελης στη Λαμία, δούλεψα πρώτη φορά ως επαγγελματίας ηθοποιός. Εργαζόμουν ήδη τέσσερα χρόνια ως μαθητής της Δραματικής Σχολής στις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και ταυτόχρονα σπούδαζα στη Φιλοσοφική Αθηνών. Δύο Σχολές και εργασία ως ηθοποιός ταυτόχρονα.

Είκοσι εννέα (29) χρόνια σχεδόν μετά αξιώνομαι να αναλάβω το τιμόνι ενός Θεάτρου με σημαντική ιστορία, σε μια πόλη εμβληματική, που έχω συνδέσει τόσο με την εφηβεία, τα καλοκαίρια μου όσο και με αναρίθμητες στιγμές και ανθρώπους αγαπημένους.

Πιστεύω στη δύναμη των Περιφερειακών Θεάτρων να προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο τους, να παράγουν Θέατρο υψηλού επιπέδου, που να συγκινεί και να συνεπαίρνει το κοινό τους και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω το Θέατρο και την πόλη της Λαμίας και την επιλογή στο πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ το Δ.Σ. του ΔηΠεΘε Ρούμελης για την τιμή και την εμπιστοσύνη. Θα φανώ αντάξιος με όλο μου το είναι. Καλή μας αρχή!».

«Ας ξανακάνουμε το Θέατρό μας, κομμάτι της ζωής μας»

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Ευθύμιος Καραΐσκος, δήλωσε: «Η επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το Δ.Σ. σηματοδοτεί  και τη νέα εποχή ενός ιστορικού θεσμού για την πόλη μας, του Δημοτικού Περιφερειακού μας Θεάτρου Ρούμελης, ενός θεσμού, που έχει συμβάλλει με μοναδικό τρόπο  μέχρι σήμερα στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της Λαμίας, αφήνοντας αντίστοιχο στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη ολόκληρης της χώρας μας.

Το γεγονός ότι στο σύνολο της ξεκάθαρης και ανοιχτής διαδικασία, συμμετείχαν εξαιρετικοί υποψήφιοι, πιστοποιεί ακριβώς την εμπιστοσύνη του καλλιτεχνικού χώρου, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

Η επιλογή μας στο πρόσωπο του Νίκου Ορφανού, ως νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης σε καμία περίπτωση δε μειώνει κανέναν άλλον από τους συμμετέχοντες, αλλά συγκλίνει και ταυτίζεται με  το περίγραμμα της επόμενης περιόδου για το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη με καλλιτεχνική πορεία τριών δεκαετιών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με υψηλού επιπέδου εμπειρία και κατάρτιση, ενός ανθρώπου με καταγωγή από την πόλη μας, που γνωρίζει και αγαπάει τη Λαμία και το Θέατρό της. Η στρατηγική του πρόταση για την νέα πορεία  του Θεάτρου μας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ΔΗΠΕΘΕ, με έμφαση στην παραγωγή πολιτισμού εδώ στον τόπο μας και τη συμβολή του στην πολιτιστική ανάταση της Λαμίας.

Πιστεύω ότι η νέα δυναμική συνέχεια του Θεάτρου μας, με το Νίκο Ορφανό στο τιμόνι του, θα καταστεί αντάξια του παρελθόντος του και θα σηματοδοτήσει έναν Θεατρικό οργανισμό σύγχρονο, με το βλέμμα στους θεατές της πόλης, της περιφέρειας, τους νέους, τις ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις, έναν οργανισμό που θα αποτελέσει πρότυπο για το θεσμό και τον πολιτισμό της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω  το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε ολόκληρη τη διαδικασία, μέσα από την οποία χρωματίστηκε αυτή καθαυτή η ανησυχία όλων μας για την επόμενη μέρα του Δημοτικού μας Θεάτρου, για τη σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ του θεάτρου και της κοινωνίας, μεταξύ του θεάτρου και του Δήμου μας, μεταξύ του θεάτρου και των πολιτισμικών φορέων, είτε δημοτικών είτε σε επίπεδο κοινωνίας.

Ας σταθούμε δίπλα στον νέο Διευθυντή του Περιφερειακού μας Θεάτρου, ας αγκαλιάσουμε τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει σήμερα, ας ξανακάνουμε το Θέατρό μας, κομμάτι της ζωής μας. Εύχομαι στον Νίκο Ορφανό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα…».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ