24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ

Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Euroleague, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Κάουνας και ηττήθηκε με 83-96.

Mε αυτήν την ήττα, οι πράσινοι υποχώρησαν στο 7-18 (17η θέση ή 15η με ρεκόρ 6-15 αν αποβληθούν οι ρωσικές ομάδες). Από την άλλη μεριά, η ουραγός Ζαλγκίρις πανηγύρισε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη και πλέον ανέβηκε στο 6-19 (18η θέση ή 14η με ρεκόρ 6-15 αν αποβληθούν οι ρωσικές ομάδες).

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και με πρωταγωνιστή τον Κάρολις Λουκοσιούνας, αλλά και τον Έντγκαρας Ουλάνοβας έτρεξε ένα 7-0 σερί. Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν αυτός που «άνοιξε λογαριασμό» για τους πράσινους. Οι Λιθουανοί έκλεισαν τους διαδρόμους στους γηπεδούχους και με «όπλο» τους το περιφερειακό σουτ, ανέβασαν σύντομα τη διαφορά σε διψήφια μεγέθη (5-15). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 7 πόντους (10-17) με βολή του Σαντ-Ρος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι τότε «πάτησαν γκάζι» και έτρεξαν ένα 12-0 σερί (10-29) για το φινάλε της πρώτης περιόδου.

2ο δεκάλεπτο

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς κατάφερε να ανεβάσει σύντομα τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους (14-34) με τον Ζοφρέ Λοβέρν. Οι πράσινοι βελτίωσαν την επιθετική τους λειτουργεία, τρέχοντας ένα σερί 10-3 (24-39) με πρωταγωνιστές τους Κασελάκη, Νέντοβιτς και Μέικον. Λίγο αργότερα όμως, ένα τρίποντο του Ουλανόβας ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 20 πόντους (28-48). Το πρώτο μέρος του αγώνα ολοκληρώθηκε με τον Παπαγιάννη να μειώνει στο 34-52 από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

3ο δεκάλεπτο

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε εξίσου δυναμικά στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του δεύτερου μέρους, όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Με τους Τάιλερ Κάβανο και Έντγκαρας Ουλάνοβας να είναι τρομεροί έξω από τα 6,75 μέτρα, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σταθερά τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους υπέρ τους. Με ένα επιθετικό «κρεσέντο» από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, οι πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν στους 15 πόντους (59-74) λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό ολοκληρώθηκε με καλάθι του Λεωνίδα Κασελάκη (61-76) και τη Ζαλγκίρις να εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

4ο δεκάλεπτο

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, οι Λιθουανοί κρατούσαν σταθερά το προβάδισμά τους σε απόσταση «ασφαλείας». Ο Μέικον με ατομική ενέργεια μείωσε στους 14 πόντους τη διαφορά (72-86), ωστόσο η Ζαλγκίρις είχε και πάλι τις λύσεις. Με πρωταγωνιστές τους Τζος Νέμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σταθερά προβάδισμα κοντά στους 20 πόντους λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει ακόμα μια εντός έδρα. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 83-96 υπέρ των Λιθουανών.

Τα δεκάλεπτα: 10-29, 34-52, 61-76, 83-96

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ