28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αρνήθηκε να υπογράψει τη δήλωση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ αρνήθηκε να υπογράψει ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης των εννέα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης εξαιτίας ενός άρθρου που υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Βούλγαρου Προέδρου.

Το έγγραφο υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου από τους προέδρους της Ρουμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Σλοβακίας και της Πολωνίας. Ο Ρούμεν Ράντεφ δεν συμφωνεί με ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης που ενέκριναν ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος υποστηρίζει άλλες θέσεις που βρέθηκαν στο έγγραφο, σύμφωνα με δήλωση που ανέφερε χθες το BTA.

Αν και η Βουλγαρία υπέγραψε μια δήλωση για τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, αυτό συνέβαινε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση διεθνούς ασφαλείας.

Ο Ράντεφ θεωρεί ότι η απόφαση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ληφθεί μόνο αφού η Ρωσία και η Ουκρανία, ως μέρη της σύγκρουσης, επεξεργαστούν, αποδεχτούν και εφαρμόσουν σαφείς παραμέτρους για μια ειρηνική λύση.

Πηγή: https://denesen.mk/rumen-radev-odbi-da-ja-potpishe-deklaracijata

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ