24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Πρύτανης των premium compact SUV














Αν ρωτάγαμε υποψήφιους αγοραστές ενός SUV τι αναζητούν στο μελλοντικό τους μοντέλο, η πλειοψηφία θα αποκρινόταν ότι το θέλει πολυτελές σε όλα του, άνετο κι ασφαλές. Απόλυτα λογικές κι αναμενόμενες επιθυμίες για όσους κάνουν έρευνα να αποκτήσουν ένα premium SUV αυτοκίνητο.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν πως μια επιλογή έχει κατακτήσει το αγοραστικό κοινό, αφού βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στα premium SUV, στα PHEV SUV, αλλά και στα PHEV στο σύνολο. Και για να είμαστε ακριβείς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) για το πρώτο 5μηνο του 2021, 590 αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στους κατόχους τους, μεταξύ αυτών 239 με plug-in υβριδικό μηχανικό σύνολο!

Ποιο είναι άραγε το αυτοκίνητο εκείνο που έχει αφήσει πίσω του δυνατούς αντιπάλους; Η απάντηση είναι το Volvo XC40. Με τιμή του ξεκινάει από τα 30.618 ευρώ για την αρχική έκδοση Τ3 1.5 λτ. 163 PS (ισχυρότερη έναντι του άμεσου ανταγωνισμού) στην εξοπλιστική έκδοση Momentum Core, προσφέρει και ένα πλούσιο στάνταρ επίπεδο εξοπλισμού, όπως: 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης οδικής σήμανσης, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρας βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.λπ.

Διαθέσιμες είναι κι οι ισχυρότερες εκδόσεις 2.0 λτ. βενζίνης Β4 και Β5 με mild hybrid τεχνολογία και ισχύ 197 και 250 ίππων αντίστοιχα. Οι τιμές των συγκεκριμένων επιλογών ξεκινάνε από τα 40.023 και 48.791 ευρώ. Το Volvo XC40 προσφέρεται και ως Plug-in υβριδικό με την ονομασία Recharge, με δυο εκδόσεις κινητήρων, Τ4 και Τ5, απόδοσης 211 και 262 ίππων. Η τιμή απόκτησης για τους 211 ίππους ξεκινάει από τα 49.571 ευρώ, ενώ η δυνατότερη κοστίζει από 50.277 ευρώ. Νέα προσθήκη στην γκάμα αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge των 408 ίππων, με τιμή από 56.101 ευρώ, έπειτα από την κρατική επιδότηση.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το δημοφιλές Volvo XC40 στην έκδοση Τ3.

Καρδιά του Volvo XC40 T3 είναι ο δυνατός κι εύρωστος turbo κινητήρας χωρητικότητας 1.5 λτ. και 3 κυλίνδρων, που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία και την ελαστικότητά του από τις χαμηλές στροφές. H ισχύς του αγγίζει τα 163 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 265 Nm από τις 1.850-3.000 σ.α.λ. Το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,3 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα (περιορισμένη ηλεκτρονικά όπως σε όλα τα Volvo πλέον). Η κατανάλωση είναι 6,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 158 γρ./χλμ.

Ως ένα ολοκληρωμένο SUV, το Volvo XC40 ξεχωρίζει για την ποιότητα και την άνεση που προσφέρει στην καμπίνα του. Από την πρώτη επαφή θα εντυπωσιαστείτε από τον παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, αλλά και την κάθετη οθόνη αφής Sensus Connect των 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Και ως ένα premium SUV που σέβεται τον εαυτό του, για την κατασκευή του εσωτερικού έχει γίνει χρήση μαλακών και ποιοτικών υλικών. Σε επίπεδο χώρων τώρα, οι επιβάτες θα βολευτούν και θα ταξιδέψουν χωρίς παραχωρήσεις, ενώ έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ 452 λίτρων.

Εκτός από την πολυτέλεια και την ασφάλεια που παρέχει στους φιλοξενούμενούς του, το XC40 διακρίνεται ακόμα για την άνεση και τη σιγουριά που αποπνέει στο δρόμο. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις του φιλτράρουν αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, ενώ σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και την πολύ καλή ηχομόνωση, τα ταξίδια γίνονται μια ευχάριστη εμπειρία.

The post Ο Πρύτανης των premium compact SUV appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ