26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο.Σ. Αγράφων / Πεζοπορία δίπλα στη Λίμνη Κρεμαστών και ραπέλ στη Γέφυρα της Τατάρνας (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Να αναδείξουν εναλλακτικές διαδρομές και δυνατότητες στη φύση, επιδιώκουν τα μέλη του ΟΣΑ, που οργάνωσαν εξόρμηση σε Λογγίτσι, Κάστρο Τσούκας και Λίμνη Κρεμαστών.

Ένα νέο πεζοπορικό μονοπάτι, που ξεκινάει από το Λογγίτσι και τερματίζει στο Κάστρο της Τσούκας, εγκαινίασε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021.

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μικρά γκρουπ ατόμων, αποστάσεις κ.α.), άνθρωποι όλων των ηλικιών, από τη γύρω περιοχή αλλά και το Καρπενήσι, γνώρισαν τις ομορφιές πέριξ της Λίμνης Κρεμαστών, που οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν στόχο να προβάλλουν και να αναδείξουν.

Το μονοπάτι είχε μήκος περί τα 6,5 χιλιόμετρα, κινήθηκε ανάμεσα σε πουρνάρια, κουμαριές κ.α. και δεν είχε ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, ενώ λόγω της ανεβασμένης στάθμης των νερών της λίμνης, επιστρατεύθηκε και βάρκα, που μετέφερε τμηματικά τους συμμετέχοντες στην απέναντι όχθη (200μ περίπου).

Αποκορύφωμα της διαδρομής ήταν η ανάβαση στο Κάστρο της Τσούκας, ανεξερεύνητο και αναξιοποίητο, με εντυπωσιακή θέα στη λίμνη και τις βουνοκορφές των Αγράφων. Αργότερα, οι πιο… τολμηροί δοκίμασαν καταρρίχηση με σχοινί στη Γέφυρα της Τατάρνας, με την καθοδήγηση έμπειρων μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

Ραπέλ στη Γέφυρα Τατάρνας (φωτο: Κωνσταντίνος Μεράκος Βάνιας)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ