16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Χάρης Θεοχάρης βραβεύτηκε Ιππότης για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του San Μαρίνο και της Ελλάδας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στον πρώην Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας κ. Χάρη Θεοχάρη απονεμήθηκε η τιμή του Ιππότη του Μεγάλου Σταυρού του Ιππικού Τάγματος της Sant’Agata για τη δέσμευσή του στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του San Μαρίνο και της Ελλάδας.

Ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πλειοψηφικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ταξίδεψε στο κρατίδιο του San Marino όπου τον υποδέχθηκαν οι Καπετάνιοι Αντιβασιλείς Gian Carlo Venturini και Marco Nicolini, παρουσία του Πρέσβη Corrado Carattoni.

Ο κ. Θεοχάρης, τον περασμένο Ιούνιο και όταν ακόμη εκτελούσε χρέη Υπουργού Τουρισμού, φιλοξένησε στην Αθήνα τον Γραμματέα του San Marino κ. Federico Pedini Amati για την υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας για τον τουρισμό μεταξύ των δύο κρατών, με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Θεοχάρης στο San Marino TV “είναι μεγάλη τιμή για μένα να λάβω αυτή τη διάκριση, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών γίνονται όλο και πιο ισχυρές. Κατά τη διάρκεια του 2021 συνάντησα δύο φορές τον Γραμματέα Federico Pedini Amati, με τον οποίο συνυπογράψαμε μια συμφωνία συνεργασίας σε τουριστικό επίπεδο και για την οποίαν κρίνω πως αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενδυνάμωση των σχέσεών μας”.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρώην Υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Luca Beccari και τον Γραμματέα Τουρισμού στο Palazzo Begni του San Marino για να συζητήσουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις μελλοντικές πρωτοβουλίες.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ