2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Χρήστος Κακαβάς υποδέχθηκε τις γυναίκες στο δημαρχείο – «Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε την ενδυνάμωση των γυναικών»

8 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με γυναίκες συναντήθηκε σήμερα (8/3), ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, σε μια πρωτοβουλία στο Δημαρχείο κατά την οποία έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες, τις προσκλήσεις και τη διαρκή προσπάθεια για ίσα δικαιώματα σε κάθε έκφανση του κοινωνικού, επαγγελματικού και οικονομικού γίγνεσθαι.

«Σήμερα, 8 Μαρτίου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση των επιτευγμάτων των γυναικών και στην ενίσχυση της φωνής τους στην κοινωνία». Στο Δήμο Καρπενησίου, αναγνωρίζουμε και τιμούμε τη σημαντική συμβολή των γυναικών σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής του Δήμου μας. Γυναίκες ηγούνται σε επιχειρήσεις, διαπρέπουν στην επιστήμη, στην τέχνη και στον αθλητισμό, υπηρετούν στην πρώτη γραμμή της υγείας και της εκπαίδευσης, όπως και σε θέσεις πολιτικής ευθύνης. Γυναίκες αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα και την ευημερία των οικογενειών τους. Γυναίκες, μητέρες, σύζυγοι, κόρες και αδερφές, όλες διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην οικοδόμηση του παρόντος και του μέλλοντος», αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου.

«Ωστόσο», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «η ισότητα των φύλων παραμένει ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να:

• Αναγνωρίσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών που άνοιξαν τον δρόμο για την πρόοδο.

• Ενθαρρύνουμε τις νέες γενιές γυναικών να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες.

• Καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα και τις διακρίσεις που βιώνουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

• Δεσμευτούμε για την υλοποίηση πολιτικών που προωθούν την ισότητα των φύλων σε κάθε τομέα της κοινωνίας.

• Διεκδικήσουμε ουσιαστικές πολιτικές υπεράσπισης από τις δραματικές συνέπειες της κυριαρχίας στερεοτύπων που αναπαράγουν σκοτεινές συμπεριφορές που οδηγούν με τρόπο αναπόδραστο σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και γυναικοκτονίων.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα προωθήσουμε την ισότητα των φύλων και θα στηρίξουμε την ενδυνάμωση των γυναικών.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή, γιατί μόνο με την κοινή μας θέληση μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον ισότητας και ευκαιριών για όλους».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ