28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 6χρονο παιδί που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ – Νέες μαρτυρίες για την παράσυρση

Διασωληνωμένο σε νοσοκομείο στην Πάτρα το 6χρονο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνες καρτ. Νέες εικόνες και μαρτυρίες στην κάμερα για τα όσα έγιναν…

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ανήλικος έξι ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το μεσημέρι την στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες κάρτ, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 24 ώρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον τραυματισμό του ανήλικου, ενώ οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων έχουν οδηγηθεί στο Β΄ αστυνομικό τμήμα της Πάτρας. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

Όσον αφορά τις συνθήκες τραυματισμού του ανήλικου, σύμφωνα με την αστυνομία, ο εξάχρονος παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου. Κάποια στιγμή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αυτοκίνητο που συμμετείχε σε αγώνες καρτ χτύπησε το παιδί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομειο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Θα πρέπει να τονιστεί πως είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωαη των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.»

Ο εξάχρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, όπου εκεί οι γιατροί το διασωλήνωσαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

To άρθρο Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 6χρονο παιδί που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ – Νέες μαρτυρίες για την παράσυρση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ