16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Ο “Θεμιστοκλής” από τη θρυλική ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος, έφυγε από το ζωή το μεσημέρι…

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε ότι έφυγε ο τελευταίος εν ζωή δάσκαλός του, από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. “Ο δάσκαλος που μας εμφύσησε ήθος κι αγάπη για το θέατρο” όπως έγραψε χαρακτηριστικά. 

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος, έφυγε από τη ζωή στα 92 χρόνια του. 

Σύμφωνα με την Βικιπαιδεία, γεννήθηκε στο Βόλο το 1928 και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική και ραδιοσκηνοθεσία.

Ως παιδί, συμμετείχε στην εκπομπή “Η Ώρα του Παιδιού” (Αντιγόνη Μεταξά) ενώ συμμετείχε και στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Έλαβε μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές και ανέπτυξε σκηνοθετική δραστηριότητα: Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα του ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές με θρησκευτικά θέματα κ.ά.

Το 1928 διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948 και μέχρι το 1982 συμμετείχε σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε γνωστός όταν ενσάρκωσε τον αδερφό της Μάρως Κοντού στην κινηματογραφική ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”.

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

To άρθρο Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ