Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή (24/1) ο Μίμης Δομάζος, ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και μία από τις πιο αγαπημένες μορφές του ελληνικού αθλητισμού.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέστη ανακοπή στις 22 Ιανουαρίου έξω από διαγνωστικό κέντρο στο Χαλάνδρι, όπου του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ακολούθησαν οι επιτυχείς προσπάθειες ανάνηψης των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού, όπου και τελικά διακομίστηκε, ωστόσο παρά τη «μάχη» του προσωπικού να τον κρατήσει στη ζωή κατέληξε.
Ο Δομάζος, γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1942, αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό αλλά και με την Εθνική στη θέση του επιθετικού μέσου και θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
Το 2003 ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την ΕΠΟ για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ. Επίσης επιλέχθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
Ήταν ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν την φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις αλάνες της περιοχής δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και στα 13 του έβγαλε δελτίο στην Άμυνα Αμπελοκήπων δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία για να μπορεί να αγωνίζεται. Ο πατέρας του ήταν υγειονομικός υπάλληλος με καταγωγή από τη Σάμο και η μητέρα του νοσοκόμα μικρασιάτικης καταγωγής. Σύντομα το όνομά του άρχισε να ακούγεται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους και προσέλκυσε τον ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.
Η ανεπίσημη πρεμιέρα του Δομάζου με τα πράσινα ως δεξί εξτρέμ έγινε σε φιλικό αγώνα εναντίον της ΑΕΚ (0-2) για το Κύπελλο των Χριστουγέννων, που διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου 1958. To 1959 ο τότε προπονητής των «πρασίνων», Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς εισηγήθηκε την απόκτηση του και σε ηλικία 17 ετών μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό.
Στο «τριφύλλι» έκανε σπουδαία καριέρα και δικαίως θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του αθηναϊκού συλλόγου. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε συνολικά σε 502 αγώνες πρωταθλήματος, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο σε συμμετοχές στην ιστορία των «πρασίνων».