19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέντε (5) μόνιμες προσλήψεις στην Ευρυτανία μέσω ΑΣΕΠ. Εντοπιότητα μόνο για δημότες Καρπενησίου, διαμαρτυρία Καρδαμπίκη

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων ογδόντα τριών (283) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπως και στα εξής εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς: στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ-), στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΠαΠελ), στο Πάντειον Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Οι 5 θέσεις στην Ευρυτανία

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής θέσεων, για την Ευρυτανία προβλέπονται πέντε (5) θέσεις μονίμων υπαλλήλων, στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως εξής:

ΥΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ ΕΠΙΣΤΑΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ (Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ (Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ (Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)

ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)

ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ (Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)

Εντοπιότητα… μόνο για το Καρπενήσι (!)

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην προκήρυξη αναγράφεται ο κωδικός 07 όσον αφορά στην εντοπιότητα, που σχετίζεται με τον οικείο Δήμο (Καρπενησίου, εν προκειμένω), και όχι 06, δηλαδή εντοπιότητα νομού Ευρυτανίας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη παράλειψη, παρέμβαση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, που, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «κατάφορη αδικία ως προς τους δημότες του Δήμου Αγράφων να αποκλείονται και να στερούνται ευκαιριών, ειδικά δε στη δύσκολή αυτή εποχή που διανύουμε, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά». Στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης, σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2022 προς τους αρμόδιους φορείς αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας θέσω τους προβληματισμούς μου αναφορικά με την προκήρυξη 3Κ/2022 , καθώς -μετά λύπης μου- διαπίστωσα ότι ο Δήμος Αγράφων ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Νομού Ευρυτανίας, για ακόμη μία φορά, δε συμπεριλαμβάνεται.

Συγκεκριμένα, στις θέσεις:

1. 519 ΠΕ Διοικητικός,

2. 562 ΠΕ Πληροφορικής,

3. 609 ΤΕ Διοικητικός,

4. 706 ΔΕ Διοικητικός

5. 804 Κλητήρων

αναγράφεται ο κωδικός 07, δηλαδή εντοπιότητα Δήμου Καρπενησίου και όχι 06 δηλαδή εντοπιότητα Νομού ως είθισται μέχρι πρότινος. Συνεπώς, καθίσταται σαφές ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση μοριοδοτείται η εντοπιότητα μόνο των κατοίκων του Δήμου Καρπενησίου.

Θεωρώ ότι πρόκειται για κατάφορη αδικία ως προς τους δημότες του Δήμου Αγράφων να αποκλείονται και να στερούνται ευκαιριών, ειδικά δε στη δύσκολή αυτή εποχή που διανύουμε, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητώ να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα όσα σας έθεσα και παρακαλώ όπως αναθεωρηθεί ή διορθωθεί η προκήρυξη ή -εάν κριθεί αναγκαίο- όπως δημοσιευθεί νέα που να συμπεριλαμβάνει και τους δημότες του Δήμου Αγράφων.

Ο Νομός Ευρυτανίας δεν πρέπει να κατηγοριοποιείται σε Αγραφιώτες και Καρπενησιώτες, εξάλλου δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια για τέτοιου τύπου διαχωρισμούς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερούμε ευκαιρίες από κανέναν πολίτη, σε όποιον Δήμο κι αν αυτός ανήκει».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ