24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέτρες Αμυνταίου: Μελέτη για την ανάπλαση μονοπατιού (video)

Στην Τοπική Κοινότητα Πετρών του Δήμου Αμυνταίου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, όπου υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, της μελέτης «Ανάπλαση Μονοπατιού κατά μήκος του καναλιού Τ/Κ Πετρών από Πηγές έως Μύλο Χαντζηκωνσταντίνου».

Η μελέτη, προϋπολογισμού 558 χιλιάδων ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα μετά από πρόταση του Δήμου Αμυνταίου, με στόχο να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της περιοχής, η ιστορική αξία της και η τουριστική προοπτική της.

Παρόντες στις Πέτρες ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και η Αντιδήμαρχος Ελένη Γυρίκη, ο πρόεδρος Πετρών Γρηγόρης Κυριακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Άμπας και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Χριστίνα Ζιώτα, με την οποία ο κ. Κασαπίδης συζήτησε για τις προοπτικές του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τοπική Κοινότητα Πετρών, ως μοχλού ανάπτυξης και τουριστικής προοπτικής της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα έργα που προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή με γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της Περιφέρειας, υπογράμμισε: «Σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με μνημεία, μπορούμε, αφενός να μάθουμε την τοπική μας ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά, και αφετέρου αυτά να λειτουργήσουν ως πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ