19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παγκόσμιο κίνημα Global Citizen: Οι Måneskin “κατακτούν” το Παρίσι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Κίνημα Global Citizen φέρει τρεις κύριους πυλώνες: ήττα της φτώχειας, προστασία του πλανήτη, απαίτηση ισότητας.  

Το κίνημα καλεί για δράση τις πλούσιες χώρες να εκπληρώσουν την κλιματική δέσμευση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πείνας και τη διάθεση του εμβολίου κατά του COVID-19 για όλους. 

Στις 25 Σεπτεμβρίου περισσότερα από 60 εκατομμύρια εμβόλια COVID-19, 157 εκατομμύρια δέντρα και άνω του 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε δεσμεύσεις (για κλίμα, πείνα και αντιμετώπιση της πανδημίας) ανακοινώθηκαν ως μέρος της καμπάνιας από προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της ΕΕ κα. von der Leyen. Να σημειώσουμε πως η καμπάνια Global Citizen Live συνεχίζεται και πριν από τη Σύνοδο της G20 στα τέλη Οκτωβρίου στη Ρώμη και τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) φέτος.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Σαββάτου, πολλά και ηχηρά ήταν τα ονόματα των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος από όλο τον κόσμο, όπως Elton John, The Fugees, Lorde, Ed Sheeran, Green Day, Stevie Wonder, Cindy Lauper, Adam Lambert, Jennifer Lopez, Billie Eilish και Coldplay.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που τραγούδησαν στα πλαίσια του κινήματος, στο Champ-de-Mars του Παρισιού στο πάλκο ανέβηκαν οι Ιταλοί Måneskin, οι οποίοι φέτος κέρδισαν το διαγωνισμό της Eurovision

Όπως αναφέρει ο Ιταλικός τύπος, αλλά και όπως προκύπτει και από τα σχετικά βίντεο, οι εκτελέσεις των Ιταλών glam rockers κυριολεκτικά “κατέκτησαν” το Παρισινό αλλά και διαδικτυακό κοινό, το οποίο συνολικά ξεπέρασε τον αστρονομικό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου συνδέσεων. 

Zitti e buoni

 

I wanna be your slave

 

Beggin’

 

For your love

 

Bury a friend (cover Billie Eilish)

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ