19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παγουλάτος στην ΕΡΤ: Ο πόλεμος φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια, γι’ αυτό κινητοποιούνται Δύση και Κίνα

Την άποψη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια και ότι γι’ αυτόν τον λόγο κινητοποιούνται οι δυτικές ηγεσίες και η Κίνα, καθώς «καταλαβαίνουν ότι ένας πόλεμος χωρίς τέλος έχει πολλαπλά αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο σύστημα», εξέφρασε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Γιώργος Παγουλάτος.

Ερωτώμενος γιατί οι Ρώσοι επιμένουν τόσο πολύ στο ότι θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος Ουάσιγκτον-Μόσχας, ο κ. Παγουλάτος επεσήμανε ότι οι Ρώσοι θεωρούν τους Αμερικανούς αξιόπιστους ομιλητές, προσθέτοντας ότι «τελικά είναι και ένα παιχνίδι γοήτρου για τον Πούτιν, ο οποίος πριν από τον πόλεμο έλεγε ότι εγώ μιλάω μόνο με τον Μπάιντεν».

«Ένας από τους λόγους αυτού του πολέμου είναι η διεκδίκηση από τη Ρωσία ρόλου υπερδύναμης, τον οποίο πρακτικά έχει χάσει», σημείωσε ο κ. Παγουλάτος.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα το εμπάργκο και πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, ο κ. Παγουλάτος είπε ότι «εάν δεν έχουμε μείωση της προσφοράς πετρελαίου, δεν θα υπάρξει σημαντικός επηρεασμός στις τιμές».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ