10 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παιδικές κατασκηνώσεις και φέτος το καλοκαίρι στη “Σωτήρα” – Σε εξέλιξη οι αιτήσεις στη Μητρόπολη Καρπενησίου

Τη λειτουργία των κατασκηνώσεων στην Ανατολική Φραγκίστα (περιοχή Σωτήρα) και το φετινό καλοκαίρι, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου

Επιπλέον παιδιά αναμένεται να φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της Αν. Φραγκίστας, καθώς η Μητρόπολη προγραμματίζει τη λειτουργία δύο ακόμη κατασκηνωτικών περιόδων, λαμβάνοντας υπόψη ότι την περσυνή χρονιά έμειναν εκτός πολλά παιδιά, λόγω μη έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις λειτούργησαν με τον ανώτατο αριθμό κατασκηνωτών ανά περίοδο· στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται δίπλα από την ιστορική Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος φιλοξενήθηκαν συνολικά 210 παιδιά (100 αγόρια & 110 κορίτσια) ηλικίας 9-16 ετών, από τις 3 μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Υπήρξαν ωστόσο παιδιά που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν, λόγω της μη έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής. Για τον λόγο αυτόν το φετινό καλοκαίρι προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ακόμη δύο κατασκηνωτικές περίοδοι. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, για να δώσει τη δυνατότητα να μετέχουν όλα τα παιδιά της επαρχίας μας, σκέφτηκε φέτος να δημιουργήσει τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, δύο για αγόρια (μια για παιδιά Δημοτικού και ακόμη μια για παιδιά Γυμνασίου & Λυκείου) και δύο για κορίτσια (επίσης μια για παιδιά Δημοτικού και μια για μαθήτριες Γυμνασίου & Λυκείου)».

Το αν θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο, κάτι τέτοιο, όπως τονίζεται, θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονιών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στα τηλέφωνα 2237022191 (Γραμματεία Ι.Μ. Καρπενησίου) και 6974114208 (π. Κωνσταντίνος Λιάπης).

Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις ημερομηνίες και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ η διαδικασία συμπλήρωσης των επιπλέον εντύπων, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ